-
نویسندهنوشتهها
-
۲۴ مهر، ۱۳۹۳ در ۰۷:۰۸ #86223z.yariمشارکت کننده
تیرامین یا فنیل اتیل آمین دو اسید آمینه هستند که در کاکائو، شکلات، پنیر های (تخمیر شده، مانده، کپک زده)، فراوردهای سویا، آجیل، میوه ها و سبزی های کال و فاسد، ماهی شور، خامه ترش، گوشت های مانده و چرب، کنسرو شاه ماهی، خوراک کلم، مخمرها، میوه های خانواده مرکبات و سرکه وجود دارند. و شایعترین عوامل تشدید کننده سردرد میگرنی هستند. مواد غذایی از گروه آمین ها، باعث آزاد شدن سروتونین در مغز و تحریک اعصاب مغز می شوند و باعث سردرد می شوند
الکل ، آبجو، شراب قرمز و شیرین حاوی مقادیر زیاد تیرامین هستند و از قویترین عوامل سردرد میگرنی هستند. هر نوع مشروب الکلی باعث از دست رفتن آب بدن می شود که علت اصلی سردرد است.
پس مانده غذاها اگر در خارج از یخچال نگهداری شوند در تشدید سردرد موثر است.
هات داگ، پپرونی ، گوشت (مرغ، بوقلمون، خوک، گوساله، گاو)، سویا و یا غذاهای دودی ، ترشی، کنسرو شده که برای نگهداری بیشتر آنها از نیترات استفاده می شود. باعث تشدید سردرد میگرنی می شوند.
چای، پوست قرمز سیب و گلابی، آب سیب و شراب قرمز و یا ترکیبات گیاهی طعم دهنده دارای ماده به نام تانن (Tannins) هستند که باعث تشدید سردرد می شود.
سولفیت ها ماده ای نگهدارنده هستند که در نگهداری میوه های خشک شده (آلو، انجیر، زردالو)، شراب (قرمز و سفید) و بسیاری از غذاهای فراوری شده استفاده می شود که در میگرن موثر است.
بسیاری از افزودنیهای مواد غذایی مانند (منوسدیم گلوتامات، عصاره مخمر، مخمر هیدرولیز شده، پروتئین گیاهی هیدرولیز شده، سدیم، عصاره کامبو (که در غذاهای ژاپنی استفاده می شود) در تشدید این نوع سردرد موثر است.
آسپارتام که یک ماده شیرین کننده مصنوعی است و در نوشیدنی های رژیمی، آب نبات های بدون قند، دسرهای کم کالری و غذاهای دیگر استفاده می شود عامل تشدید کننده سردرد می باشد.
کافئین که در قهوه، چای سبز، چای سیاه، نوشابه های کولا، وسایر نوشیدنیهای کافئین دار وجود دارد در افرادی که حساسیت به کافئین دارند سبب تشدید میگرن می شود ولی اگر فرد به کافئین حساسیت نداشته باشد می توان از داروهایی که کافئین دارد برای تخفیف سردرد میگرنی استفاده کند.
مواد غذایی چرب و سرخ شده باعث تشدید سردرد می شوند
مس نیز ممکن است در متابولیسم آمین های فعال کننده رگ ها نقش داشته باشد و احتمال بروز حمله میگرن را افزایش دهد.
___________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.