رژیم غذایی برای مبتلایان به آلزایمر

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #82618
    z.yari
    مشارکت کننده

    در حال حاضر بیش از 36 میلیون نفر در جهان به آلزایمر مبتلا هستند. براساس آخرین پژوهش‌های انجام‌شده در سازمان بهداشت جهانی و انجمن جهانی آلزایمر (ADI)، هر 4 ثانیه، یک نفر در جهان به بیماری دمانس و آلزایمر مبتلا می‌شود.
    گزارش شده است که مصرف مواد غذایی و تنقلات پرچرب از قبیل انواع ساندویچ‌ها، چیپس، کیک‌های خامه‌ای، مایونز و… که بین جوانان شایع شده، احتمال ابتلا به آلزایمر را در سنین بالاتر افزایش می‌دهد.
    تقریباً تمام موادغذایی حاوی چربی اشباع‌شده و یا اشباع‌نشده هستند. البته از آنجا که بدن انسان قادر است چربی‌های اشباع‌شده را به مقدار مورد نیاز تولید کند، نیازی به دریافت آنها از طریق خوراکی‌های مختلف نیست. بدن می‌تواند چربی‌های اشباع نشده را هم تولید کند با این حال، مصرف مقدار کمی از آنها اشکالی ندارد. از طرف دیگر، برخی چربی‌های اشباع‌نشده حیاتی به نام‌های امگا3 و امگا6 داریم که فراوان‌ترین چربی‌های مغذی هستند و بدن قادر به تولیدشان نیست و حتماً باید از طریق مصرف منابع‌ غذایی مختلف تامین شوند؛ منابعی مانند روغن زیتون، گردو، تخم‌مرغ، گوشت و …
    مصرف چربی‌های اشباع‌شده امکان ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهد.
    از آنجا که مغز برای عملکرد خود در شبانه‌روز به اکسیژن و قند کافی نیاز دارد، وجود کربوهیدرات‌های پیچیده در برنامه‌غذایی روزانه توصیه می‌شود و مصرف زیاد و بیش از اندازه کربوهیدرات‌های ساده در درازمدت می‌تواند امکان ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد. مصرف مقدار کم مواد پروتئینی گیاهی و حیوانی که برای رشد و ترمیم بافت مغز و انتقال‌دهنده‌های پیام‌های عصبی لازم هستند، پروتئین مورد نیاز بدن را تامین می‌کند و افراط در این زمینه می‌تواند مضر باشد.
    ویتامین‌ها و مواد معدنی هم به شرط مصرف در مقادیر مناسب، برای همه لازم و مفید هستند. البته طبق تحقیقات انجام شده، عنصر «آلومینیوم» راه انتقال منیزیم به مغز را مسدود می‌کند و چون منیزیم در فعالیت‌های مغزی و خونرسانی آن نقش دارد، می‌تواند احتمال ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد. پس بهتر است تا حد امکان مصرف خوراکی‌های حاوی آلومینیوم را در برنامه غذایی‌ کاهش داد.
    حبوبات (لوبیا، عدس، نخود)، سبزی‌ها (اسفناج، کلم‌بروکلی، هویج، کدوحلوایی، ‌فلفل‌دلمه‌ای، نخودسبز، ذرت)، نان‌های چاودار و سبوس‌دار، سیب‌زمینی، مواد لبنی کم‌چرب (شیر و ماست)، ماهی‌های آب سرد (ساردین، سالمون، ماهی سفید، آزاد، قزل‌آلا)، تخم‌مرغ، روغن‌های گیاهی طبیعی و تصفیه‌شده (زیتون‌، کانولا، آفتابگردان)، انواع مغزها (فندق، بادام، پسته، گردو)، میوه‌ها (انواع توت، انگورها، تمشک، سیب، انبه) و مرکبات و کیوی با تاثیری که بر فعالیت‌های ذهنی و عملکرد مغز دارند، امکان ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهند.
    _________________________________________________________________________________________________
    زهرا یاری، کارشناس تغذیه.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.