آرتروز یا استئوآرتریت بیماری التهاب مفاصل است و اغلب مفاصل بزرگ كه وزن بدن را تحمل میكنند مثل مفاصل زانو و ران و ستون فقرات را درگیر می کند.
یک توصیه غذایی برای پیشگیری یا تخفیف این بیماری، حذف یا تعدیل موادغذایی سازنده ترکیبات محرک التهابات و استفاده بیشتر از مواد کاهش دهنده التهابات است. لذا مصرف غذاهایی که دارای اسیدهای چرب امگا3 هستند (ماهیها، روغن گردو، کتان و سویا) و کاهش دریافت غذاهایی که دارای اسید آراشیدونیک هستند (پیه گاو، گوشت قرمز، فرآوردههای گوشتی مثل سوسیس و كالباس و جگر) توصیه می گردد.
مصرف انواع خوراکی های حاوی آنتیاکسیدانها و مواد معدنی مفید می باشند.
شیر و لبنیات برای استخوانهای افراد مفی اند و توصیه می گردند. مصرف ماهی و پروتئین گیاهی برای تخفیف این بیماری موثر است.
توصیه می شود افراد مبتلا به این عارضه، از غذاهای چرب و سرخ کردنی استفاده نکنند و غذاهای آب پز یا کبابی یا بخارپز را ترجیح دهند.
از مکمل های گلوکزآمین و کندورایتین نیز در تخفیف این عارضه اسفاده می شود و صورت طبیعی ان در سوپ های حاوی پاچه، پای مرغ و قلم موجود است.
برطرف نمودن اضافه وزن و چاقی، بار اضافی به مفاصل را تخفیف داده و در تخفیف این عارضه بسیار موثر است.
______________________________________________________________________________________________
و غذاهایی که باید افراد مبتلا به آرتروز از مصرف آن پرهیز کنند، عبارتند از:
_گوشت قرمز، تخم مرغ، الکل، قهوه، اکثر شیرینیجات و نمک اضافی
_غذاهای دارای اگزالات بالا مثل اسفناج، زغال اخته، آلوها و ریواس
_چربی ها اعم از : چربی حیوانی، لبنیات پرچرب، کره گیاهی و دیگر چربی های مشابه