-
نویسندهنوشتهها
-
۱۴ بهمن، ۱۳۹۱ در ۱۱:۴۵ #75421zahra jamshidiمشارکت کننده
يکي از شايعترين مشکلاتي که معمولا در روزهاي آلوده سال براي بيشتر افراد اتفاق ميافتد، ابتلا به سردرد و سرگيجه است…
حالا اگر زمينه ابتلا به سردردهاي مکرر و ميگرن هم داشته باشيد که ديگر آلودگي هوا ميشود بزرگترين محرک براي تشديد سردردتان. به همين دليل 8 مورد از بهترين خوراکيهايي که ميتوانند از سردرد در روزهاي آلوده سال بکاهند به شما معرفي ميکنيم.
بادام و ساير منابع منيزيم
يکي از راههاي مبارزه با سردردهاي مختلف، گنجاندن خوراکيهاي سرشار از منيزيم در برنامه غذايي روزانهتان است. محققان به اين نتيجه رسيدهاند که سردردهاي ميگرني در شرايط مختلف، بيشتر در افرادي تشديد ميشود که رژيم غذايي آنها از نظر وجود منيزيم بسيار فقير است. به اين گروه از افراد توصيه ميشود حتما خوراکيهاي سرشار از اين مادهمعدني مانند بادام، موز، برنج قهوهاي، دانهها، حبوبات و برگه زردآلو را مصرف كنند.
شير و ساير منابع کلسيم
کلسيم نقش مهمي در بهبود عملکرد مغز دارد. کاهش سطح اين مادهمعدني در بدن رابطه مستقيمي با افزايش ميزان و دفعات ابتلا به سردرد در شرايط مختلف کاري و آبوهوايي دارد. توصيه ميشود در روزهاي آلوده سال براي پيشگيري از ابتلا به سردرد، حداقل روزي 3 تا 5 وعده شير و ماست کمچرب يا حتي بدون چربي در برنامه غذاييتان داشته باشيد. هرچه ميزان چربي شير و ماست کمتر باشد، ميزان کلسيم آنها بيشتر است.
کنجد و ساير منابع ويتامين E
کنجد سرشار از منيزيم و ويتامينهاي مختلفي از جمله ويتامين E است و مصرف مستمر آن به صورت خام ميتواند تاثير چشمگيري در بهبود عملکرد مغز و جلوگيري از ابتلا به سردردهاي شديد داشته باشد. ضمن اينکه مصرف اين دانه چرب و مغذي باعث به جريان افتادن منظم خون در رگها ميشود و به پيشگيري از ابتلا به سردرد کمک ميکند.
اسفناج و ساير منابع ويتامين A
اسفناج جزو سبزيهاي برگسبز تيره است که ميتواند با پايين آوردن فشار خون باعث آرام شدن سردرد شود. از آنجا که مصرف ميوهها و سبزيهاي سرشار از آب در روزهاي آلوده سال توصيه ميشود، ميتوانيد اسفناج خام را هم در کنار برگهاي کاهو در ظرف سالاد ناهار يا شام خود بگنجانيد. سبزيهايي با برگسبز تيره مانند اسفناج، کلم بروکلي و کاهو، حاوي ويتامينA، کلسيم، آهن و ويتامين C نيز هستند.
غلات و ساير منابع کربوهيدرات
کاهش مصرف کربوهيدراتها باعث کم شدن سطح گليكوژن خون ميشود. اين به معناي پايين آمدن انرژي و سوخت لازم براي فعاليتهاي مختلف مغز در طول روز است. وقتي سوخت مغز کاهش يابد، امکان ابتلا به سردرد افزايش مييابد. ضمن اينکه با کاهش گليکوژن خون، ميزان دفع مايعات هم بالا ميرود و بدن با کمآبي و سردرد مواجه ميشود. به همين دليل توصيه ميشود افراد مبتلا به ميگرن و آنهايي که در روزهاي آلوده سال مجبور به خارج شدن از خانه هستند، براي پيشگيري از ابتلا به سردردهاي گاهوبيگاه، حتما نانهاي سبوسدار، جوي دوسر، ميوه و ماست را در برنامه غذايي خود بگنجانند.
موز و ساير منابع پتاسيم
يکي از علتهاي ابتلا به سردرد، کاهش آب و الکتروليتهاي مختلف بدن مانند پتاسيم است. مصرف خوراکيهايي مانند سيبزميني پخته و موز ميتواند تا حد زيادي سطح پتاسيم خون را به حد تعادل برساند و از ابتلا به سردردهاي مکرر و ناگهاني پيشگيري کند. يک سيبزميني پخته و نسبتا بزرگ با پوست حاوي حدود 721 ميليگرم پتاسيم و يک موز حاوي حدود 467 ميليگرم از اين ماده است.
هندوانه و ساير ميوههاي آبدار
کمآب شدن بدن در بيشتر موارد باعث سردرد ميشود، بنابراين هروقت سردرد خفيفي به سراغتان آمد، به جاي مصرف مسکن و آرامبخش، يک تکه بزرگ از ميوههاي سرشار از آب مانند هندوانه بخوريد. آب انواع ميوه و سبزي تازه حاوي موادمعدني مختلفي مانند منيزيم هستند. منيزيم يکي از موثرترين موادمعدني در پيشگيري از ابتلا به سردرد است. گوجهفرنگي، توتها، خيار، طالبي و کاهو هم از ديگر ميوهها و سبزيهاي سرشار از آب هستند که ميتوان آنها را در روزهاي آلوده سال براي پيشگيري از ابتلا به سردرد در برنامه غذايي روزانه جا داد.
قهوه و ساير منابع کافئين
قهوه حاوي کافئين است و مطالعهها درباره اثر آن بر سردرد به نتايج متناقضي رسيدهاند. برخي محققان ميگويند مصرف روزانه 200 ميليگرم کافئين در پيشگيري از ابتلا به سردرد موثر است. براي دريافت اين مقدار کافئين تقريبا بايد دو فنجان کوچک قهوه در طول روز نوشيد.
اما اگر بيشتر از اين قهوه بنوشيد، کافئين موجود در آن ميتواند مانند تيغ دولبهاي عمل کند و محرکي براي تشديد سردرد باشد.
سلامت
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.