رژيم سبزي ـ ماهي

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #81790
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    در اين مبحث، در مورد آنتي‌اكسيدان‌ها كه موادي با خاصيت خنثي‌سازي راديكال‌هاي آزاد هستند، توضيح داده مي‌شود.

    ابتدا بايد تاكيد كنيم كه اجتناب از اكسيدان‌ها روش صحيح و منطقي براي سالم زيستن است. هرچه از شهرها دور شويم و در محيط‌هاي بدون آلودگي‌هاي شيميايي و فيزيكي زندگي كنيم و هر قدر از استرس‌هاي روزمره دور شويم و ميزان كالري مصرفي‌مان را متناسب با فعاليت‌هاي روزانه تنظيم كنيم، در واقع مانع ايجاد انواع راديكال‌هاي آزاد در بدنمان مي‌شويم البته مصرف آنتي‌اكسيدان‌ها به عنوان عواملي براي افزايش طول عمر از سال‌ها قبل مورد مطالعه بوده است.

    ويتامين C، ويتامين E، سلنيوم، روي و بسياري از ريزمغذي‌ها به عنوان افزايش‌دهنده طول عمر و پيشگيري‌كننده از سرطان، سكته‌هاي قلبي، سكته‌هاي مغزي و آلزايمر مطرح و اثبات شده است.

    كساني كه در سبد غذايي‌شان ميوه و سبزيجات تازه و ماهي بيشتر از گوشت و مرغ است، كمتر به بيماري‌هاي قلبي و سرطان مبتلا مي‌شوند و سالم‌تر زندگي مي‌كنند. اين نوع رژيم غذايي كه به عنوان رژيم «سبزي ـ ماهي» در علم تغذيه معروف است به بسياري از افراد كه تازه به ديابت، فشار خون يا تنگي عروق كرونر مبتلا شده‌اند، توصيه مي‌شود.

    علت اصلي فايده اين نوع رژيم غذايي وجود همين آنتي‌اكسيدان‌ها در آنهاست كه مي‌تواند با خنثي‌سازي راديكال‌هاي آزاد از پيشروي ديابت و اترواسكلروز جلوگيري كند. در اينجا چند ماده مهم با خاصيت آنتي‌اكسيداني و غذاهايي كه حاوي آنها هستند، برشمرده مي‌شود.

    ويتامين C: يك ويتامين محلول در آب با خاصيت آنتي‌اكسيدان قوي است. پرتقال و ديگر مركبات، بروكلي، كلم قرمز، انواع فلفل‌ها، كيوي و گوجه‌فرنگي سرشار از ويتامين C است.

    ويتامين E: اين ويتامين هم مثل ويتامين C خاصيت آنتي‌اكسيدان دارد و باعث تقويت سيستم ايمني مي‌شود. تفاوت مهم ويتامين E با ويتامين C اين است كه چون محلول در چربي است وقتي به صورت قرص يا كپسول مصرف مي‌شود، نبايد بي‌رويه مصرف شود.

    البته مصرف غذاهاي حاوي ويتامين E بيشتر توصيه مي‌شود. روغن آفتابگردان، روغن ذرت، روغن زيتون، بادام، فندق، نارگيل حاوي اين ويتامين مفيد است.

    بتاكاروتن: كاروتن از اسم لاتين هويج گرفته شده است و يك پيش ساز ويتامين است. اين ماده نيز خاصيت آنتي‌اكسيداني دارد و در سيب‌زميني، هويج، اسفناج، كلم پيچ و كدو به فراواني موجود است.

    سلنيوم: شايد دليل اصلي اين‌كه غذاهاي دريايي را در زمره غذاهاي مفيد مي‌دانيم، همين سلنيوم باشد كه در انواع ماهي‌ها، ميگو و خرچنگ وجود دارد. شايد دليل اين‌كه ژاپني‌ها بالاترين عمر در بين همه كشورهاي جهان را دارند، همين باشد. سلنيوم علاوه بر قدرت آنتي‌اكسيداني باعث افزايش قدرت باروري مردان، بهبودي آسم و روماتيسم مفصلي مي‌شود.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.