بيماران اغلب براي کاستن از شدت چاقي و پيشگيري از بيماريهاي قلبيـ¬عروقي، به رژيمهاي غذايي تجاري روي مي¬آورند. چنين برنامه¬هايي شامل رژيمهاي بسيار کم¬کربوهيدرات، کم¬کربوهيدرات، بسيار کم¬چربي و مديترانه¬اي هستند. شواهد انتشاريافته درباره چندين رژيم محبوب در ميان مردم، مشاوره دادن به بيماران درباره منافع و مضرات چنين برنامه¬هايي را براي پزشکان سادهتر کرده است. با وجود دادههايي که ثابت مي¬کند رژيمهاي غذايي اتکينز ، زون، شوگر باسترز و ساوت بيچ در کاهش وزن موثرند و پيامدهاي زيان¬آور بيماري¬محور را افزايش نمي¬دهند، شواهد اندکي دال بر سود بيمارمحور اين رژيمها در دست است. در مقابل، دادههاي وسيعي در مورد پيامدهاي بيمارمحور رژيم مديترانه¬اي وجود دارد که نشاندهنده کاهش چشمگير خطر ميزان مرگومير و ميزان انفارکتوس قلبي کشنده و غيرکشنده است. انجمن قلب آمريکا در سال 2006 راهکارهايي را منتشر ساخت که توصيه¬هاي گسترده¬اي از رژيمهاي غذايي مختلف را در قالب يک برنامه واحد ارايه کرده¬ است. پزشکان بايد بر رژيمهايي تاکيد کنند که غني از ميوه¬جات، سبزيجات و اسيدهاي چرب سالم هستند و مصرف چربيهاي اشباع را محدود مي¬سازند. يک رويکرد چندمرحله¬اي متناسب با شرايط هر بيمار همراه با تلفيق يک يا دو مداخله رژيمي به فاصله هر 6-3 ماه، مي¬تواند راهي عملي براي کمک به کاهش خطر بيماريهاي قلبيـ-عروقي بيمار باشد