مصرف روغن زیتون با کاهش ریسک ابتلا به بسیاری بیماری های مزمن به خصوص بیماری های قلبی و عروقی در ارتباط است. با این وجود پیش از این اطلاعات دقیقی پیرامون تاثیر مصرف روغن زیتون بر میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های مزمن در دست نبود.
در این راستا پژوهشگران انستیتوی سرطان اسپانیا مطالعه ای به منظور بررسی رابطه مصرف روغن زیتون و میزان مرگ و میر در جامعه اسپانیایی تنظیم نمودند.
نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد مرگ و میر به صورت عمومی در افرادی که در برنامه غذایی خود از روغن زیتون استفاده می کردند در مقایسه با افرادی که روغن زیتون مصرف نمی کردند، 26% کمتر بود. همچنین مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی در افرادی که روغن زیتون مصرف می کردند 44% کمتر دیده شد. به بیان دقیقتر به ازای هر 10 گرم مصرف روغن زیتون 7% مرگ و 13% مرگ ناشی از بیماری های قلبی- عروقی کاهش می یابد.
توصیه می شود مصرف روغن زیتون در برنامه غذایی خانوار مورد توجه قرار گیرد. از طرفی قابل ذکر است که مصرف بی رویه این روغن همچون دیگر روغن ها سبب بالا رفتن کالری دریافتی و افزایش وزن خواهد بود. همچنین رعایت نکات بهداشتی پیرامون حفظ، نگهداری و استفاده صحیح از این روغن مفید ضروری است.
Am J Clin Nutr July 2012 vol. 96 no. 1 142-149