روغن زیتون یکی از بهترین انواع روغن جهت پخت و پز و تهیه سالاد است. از نظر ارزش تغذیهای به ترتیب روغن زیتون بکر، مخلوط و تصفیه شده اولویتبندی شدهاند.روغن زیتون “بکر” به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدانهای طبیعی مانند ویتامین E ، بتاکاروتن و نیز مقادیر بالای اسید چرب ضروری دارای ارزش تغذیهای فراوانی بوده و باید در برنامه غذایی گنجانده شود.دمای مناسب برای نگهداری روغن زیتون 20 تا 25 درجه سانتیگراد بالای صفر است، بنابراین نیازی نیست روغن زیتون در یخچال نگهداری شود.از روغن زیتون با شرایط دمایی پایین (شعله کم گاز) برای سرخ کردن سطحی به مدت کوتاه و فقط یک بار میتوان استفاده کرد.