-
نویسندهنوشتهها
-
۱۰ دی، ۱۳۹۱ در ۱۳:۱۹ #75036
zghasemi
مشارکت کنندهبا وجود آن که شما نمیتوانید همیشه از مشکلات مربوط به حافظه دوری کنید اما مطالعات نشان داده است مواردی وجود دارد که با رعایت آنها میتوانید ذهن و حافظه خود را همیشه هوشیار نگه دارید.
محققان معتقدند، غذاهای سرشار از آنتی اکسیدانها و روغن زیتون حافظه را تقویت میکند.
محققان از کلینیک کلیولند(Cleveland) این پیشنهادات را ارائه میدهد:
بازگشت به تحصیل؛ تحقیقات نشان می دهد ادامه دادن یادگیری و مداومت در آن زوال عقل را به تاخیر می اندازد.
یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و آن را رعایت کنید. از غذاهایی که غنی از آنتی اکسیدانها هستند همچنین از روغن زیتون استفاده کنید.
به حافظه خود آموزش دهید. طبق تحقیقات محققان، آموزش های رسمی برای حافظه، یادگیری و حفظ اطلاعات را بهبود می دهد.
بازیهایی را انجام دهید که دارای قوانین خاصی است و شامل حرکات مهره یا قطعات مختلف بر روی یک تخته می شود مثل شطرنج و یا یک ساز موسیقی را بنوازید.
ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را در خود مدیریت کنید مثلا اقداماتی برای کاهش فشار خون بالا خود در نظر بگیرید.
۱۱ دی، ۱۳۹۱ در ۰۳:۲۵ #98961madjd
مدیرکلروغن زیتون خاصیت آنتی اکسیدانی دارد؟
۱۱ دی، ۱۳۹۱ در ۰۹:۱۶ #98967zghasemi
مشارکت کنندهExtra virgin olive oil improves learning and memory in SAMP8 mice.
Polyphenols are potent antioxidants found in extra virgin olive oil (EVOO); antioxidants have been shown to reverse age- and disease-related learning and memory deficits. We examined the effects of EVOO on learning and memory in SAMP8 mice, an age-related learning/memory impairment model associated with increased amyloid-β protein and brain oxidative damage. We administered EVOO, coconut oil, or butter to 11 month old SAMP8 mice for 6 weeks. Mice were tested in T-maze foot shock avoidance and one-trial novel object recognition with a 24 h delay. Mice which received EVOO had improved acquisition in the T-maze and spent more time with the novel object in one-trial novel object recognition versus mice which received coconut oil or butter. Mice that received EVOO had improve T-maze retention compared to the mice that received butter. EVOO increased brain glutathione levels suggesting reduced oxidative stress as a possible mechanism. These effects plus increased glutathione reductase activity, superoxide dismutase activity, and decreased tissue levels of 4-hydroxynoneal and 3-nitrotyrosine were enhanced with enriched EVOO (3 × and 5 × polyphenols concentration). Our findings suggest that EVOO has beneficial effects on learning and memory deficits found in aging and diseases, such as those related to the overproduction of amyloid-β protein, by reversing oxidative damage in the brain, effects that are augmented with increasing concentrations of polyphenols in EVOO.
منبع: Rejuvenation Res. 2012 Nov 16
۱۱ دی، ۱۳۹۱ در ۱۱:۴۴ #98975madjd
مدیرکلممنون
مطالعه حیوانی است. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.