دانشمندان اخیرا مطالعه ای را روی تاثیر انواع چربیها در فاکتورهای التهابی بدن انجام دادند.
این مطالعه نشان داد روغن زیتون فوق بکر ( Extra Virgin Olive Oil یا Cold Pressed Extra Virgin)، روندهای التهابی را کاهش میدهد.نتایج همچنین حاکی از آن بود که مصرف انواع مغزیجات در این رابطه تاثیر متوسط داشته و مصرف کره نیز تاثبر مخرب دارد.
روغن زيتون همچنین با كاهش مقدار ترومبوكسان چسبندگي پلاكت ها را به تاخير انداخته و مانع تشكيل لخته خون ميشود.
این روغن با داشتن 75% چربیهای تک غیر اشباع(monounsaturated fatty acids)،نسبت به انواع دیگر روغن های مایع به حرارت و اکسیداسیون نیز مقاوم است.
لازم به ذکر است که 4 نوع روغن زيتون در بازار هست:
1- Extra Virgin Olive Oil (Cold Pressed Extra Virgin Olive Oil :
بااولين پرس زيتون تحت سرمابه دست مي آيد که تمام خواص مفيد را داراست . ,beta-carotene Vitamin E و بوي شديد دارد. اسيديته آن 1%است.(هرچه اسيديته روغن کمتر باشد بهتر است.)
2- Virgin Olive Oil:
با دومين پرس زيتون به دست مي آيد. اسيديته آن 3/3%است
3- Refined Olive Oil:
تحت تاثير حرارت و مواد شيميايي باقيمانده روغن زيتون از تفاله و هسته آن استخراج ميشود که فاقد خواص روغن اولي است و يک محصول مرده است.
4- Olive Oil :
همان روغني است که بيشتر در بازار هست ؛از ترکيب روغن Virgin وRefined به دست مي آيد و ارزش تغذيه اي آن پايين است.