از آنجا که بيشتر واحدهاي ساختماني تشکيلدهنده روغنهاي مايع گياهي، اسيدهاي چرب غيراشباع هستند، مصرف آنها از روغنهاي هيدروژنهشده، روغنهاي جامد يا روغنهاي گياهي اشباع بهتر و خواص آنها هم بيشتر است.
مصرف متعادل روغنهاي مايع گياهي مانند روغن زيتون، کانولا يا هستهانگور چربيهاي خون را در محدوده طبيعي تنظيم ميكند. البته اين روغنها تا زماني مفيد هستند که متعادل و به اندازه نياز بدن به کالري دريافتي از آنها مصرف شوند.
برخي از افراد ميپرسند بين روغنهاي گياهي مختلفي مانند روغن زيتون، هستهانگور و کانولا کدام يك بهتر است؟ پاسخ اين است که روغن زيتون و روغن هستهانگور از نظر طيف اسيدهاي چرب تقريبا با يکديگر برابر هستند اما روغن کانولا نسبت به اين دو روغن، کمي اسيدهاي چرب امگا3 بالاتري دارد که بدن هم به اين اسيد چرب نيازمند است. بعضيها فکر ميکنند روغن هستهانگور به دليل گران بودن، خاصيت بيشتري دارد اما اينطور نيست.
درواقع روغن زيتون از نظر ميزان اسيدهاي چرب بهتر و از لحاظ قيمت هم مناسبتر از روغن هستهانگور است. نبايد در بيان خواص روغن هستهانگور بيش از حد اغراق کرد و ساير روغنها مانند روغن زيتون را از نظر خاصيتي، كمتر از آن دانست. روغن هستهانگور البته فانتزيتر است و قيمت بسيار بالاتري نسبت به روغن زيتون دارد.
در نهايت ميتوان گفت که از بين اين 3 روغن، روغن زيتون از بقيه بهتر و مناسبتر است و در کنار روغن زيتون، روغنهاي کانولا و هستهانگور هم ميتوانند براي تنوع در برنامهغذايي جاي بگيرند.