در اکثر چایها ودم کردنیها یک قاشق چایخوری پر برای تهیه یک فنجان یر چای کافی است. البته برای چایهایی با برگهای بزرگتر وسبکتر یا دمنوشهایی که از گلها تهیه میشوند، دو قاشق برای هر فنجان بهتر است.
دمای آب
اکثر مردم فکر میکنند تمام چایها ودمکردنیها را باید با آب جوش ۱۰۰ درجه درست کنند، در حالی که قانون طلایی برای دم کردن چای سبز، چای اولانگ و چای سفید آب ۸۲ درجه است. آب جوش برگهای این چایها را میسوزاند و نتیجه یک فنجان چای تلخ و بد مزه خواهد شد. میدانیم هیچ کس برای یک فنجان چای دماسنج به دست بالای سر کتری نمیایستد. برای تخمین درجه دمای آب حدود ۸۲ درجه دو راه ساده دارید. گوشتان را متوجه صدای کتری کنید. در حدود این دما و قبل از به جوش آمدن آب، بیشترین صدا را از کتری میشنوید. همین موقع شعله را خاموش و چای را دم کنید. سادهتر هم این است که کتری جوش آمده را خاموش کنید، بعد از دو دقیقه دمای آب برای دم کردن چایهای سبک ایدهآل است.
چای سیاه، گیاهان دارویی ودمکردنیهای میوهای را با آب در حال جوش دم کنید.
زمان دمکشی
زمان دم کردن چای سیاه به خود شما مربوط میشود، که چای پررنگ یا کمرنگ را دوست دارید. فقط این را به خاطر داشته باشید که اگر برگهای چای برای مدت طولانی در آب بمانند، چای تلخ وبدمزه خواهد شد. سادهترین راه برای جلوگیری از تلخی چای این است که زمانی که چای به قدر کافی دم کشید، تفاله آن را با کمک یک صافی جدا کنید.