بعد از نیم تا سه ربع ساعت پس از صرف افطاری که ولع اولیه و شدید روزهگیران تعدیل و تسکین پیدا کرده و دستگاه گوارش و ضمایم آن آمادگی كامل جهت هضم و جذب موادغذایی تناول نشده را پیدا نمودهاند میتوان شام را آغاز کرد همانطوری که گفته شد پرنوشی و پرخوری و انباشتن معده با مایعات انواع غذاها به صورت قره قاطی بسیار زیانبار و بیماریزا میباشد ولی اعتدال در میزان مصرف غذاها و ترجیح دادن و بهرهگیری از غذاهای ساده که حاوی 60 تا 90 گرم از انواع گوشتهای سفید و قرمز بدون چربی یا جایگرین آنها که به صورت آبپز، بخارپز، یا فرپز تهیه شده باشند یا یک سوم لیوان حبوبات یا سبزیجات خورشتی مخصوصاً کدو، کرفس، هویج، گاهی بادمجان پخته با انواع پلو یا کته مثل عدسپلو، لوبیاپلو، لپهپلو، باقالیپلو، سبزیپلو، کلمپلو یا به صورت آش و آبگوشت و ماکارونی و تاسکباب یا سیبزمینی یا تخممرغ به صورت جداگانه یا به صورت کوکو سيب زميني همراه با انواع سالادهای متنوع از سبزیجات پخته و خام فصل مثل نخودفرنگی، لوبیاسبز، هویج، کرفس، کدو، قارچ، کلم بروکلی و لبوي در منزل پخته شده و یا کاهو، خیار، گوجهفرنگی و سبزیجات معطر با سس قبلاً اشاره شده استفاده شود. ضمناً رعایت متناسب تعادل و تنوع تغذیه در تمام وعدههای مجاز در طول ماه مبارک مخصوصاً برای روزهگیرای نوجوان نوبالغ اکیداً توصیه میشود.