رشته پلو یکی از غذاهای شب عیده مردم آذربایجانه. طرز تهیهش خیلی آسونه و غذای ساده و خوشمزهایه.
برای درست کردن این غذا به مقدار لازم برنج بخیسونید و طبق معمول همه مراحل آبکش کردن برنج رو طی کنید. یعنی برنج رو دو سه ساعت قبل از پخت با آب و نمک دریا یا سنگ نمک خیس کنید. بعد تو آب زیاد بریزید تا بجوشه و مغز پخت شه. تنها کاری که برای پختن رشته پلو باید بکنید اینه که دو سه دقیقه به آبکش کردن برنج مونده، به اندازه هر پیمونه برنج دو مشت رشته پلویی اضافه کنید. رشته پلویی خیلی زود میپزه، برای همین بهتره رشته رو خرد کنید و همه رو یه جا بریزید تو آب برنج. دو سه دقیقه بعد آب کف میکنه، و این یعنی رشتهها هم آماده شدن. حالا برنج رو آبکش کنید.
برای تهدیگ رشتهپلو معمولا سیبزمینی میذارن و اگه دوست دارید ته دیگ نونی داشته باشید، بد نیست مثل مدل سنتی این غذا تو روغن ته قابلمه کمی دارچین بریزید.
روی رشتهپلو کمی ادویه پلویی بپزید و بذارید دم بکشه.
حالا نیم کیلو گوشت چرخ شده بردارید، یه پیاز متوسط رو رنده کنید و باهاش قاطی کنید، یه قاشق آردنخودچی هم اگه توش بریزید بد نمیشه. فلفل سیاه، نمک و زردچوبه هم بهش بزنید و درست و حسابی ورز بدیدش. تیکههای کوچیک گوشت دو بردارید کف دستتون گردش کنید و تو یه ظرف نچسب با روغن داغ سرخش کنید. رشتهپلو که آماده کشیدن شد کوفتهها رو لا به لا بین برنج بریزید.
بعضیا کنار این غذا پیازداغ و کشمش و خرما هم سرخ میکنن و روی برنج رو باهاش تزئین میکنن تا آخرین شام سالشون مقویتر از همیشه باشه.