-
نویسندهنوشتهها
-
۱۵ اسفند، ۱۳۸۹ در ۰۳:۱۳ #69930
n.fazel
مشارکت کنندهچاقی یکی از پیچیده ترین مشکلاتی است که امروزه بشر با آن مواجه است و همراه خود بیماری هایی را می آورد که سبب افزایش آمار مرگ و میر می گردد. روش های درمانی چاقی متنوعند . امروزه مطالعات مختلفی بر روی ترکیبات فعال مواد غذایی و شناختن آنها و تاثیرشان بر چاقی انجام می گیرد.
رزوراترول و اسید لینولئیک کانژوگه دو ترکیبی هستند که مطالعات مختلف تاثیر آنها بر کاهش چربی را اثبات کرده اند. رزوراترول ترکیبی است که در انگور قرمز یافت می شود. البته هنوز مطالعات بیشتر برای تعیین مکانیسم اثر و تولید انبوه این ترکیبات نیاز است
Story Source:The above story is reprinted (with editorial adaptations by ScienceDaily staff) from materials provided by Basque Research.
۱۵ اسفند، ۱۳۸۹ در ۰۳:۵۱ #96944madjd
مدیرکلمحققان در بررسي هاي جديد دريافته اند مقدار زياد مواد آنتي اکسيدان، موسوم به رزوراترول در هسته انگور و برخي ميوه ها و گياهان ديگر مي تواند با تنظيم متابوليسم بدن در کاهش ريسک ابتلا به بسياري از بيماري هاي مزمن نقش فوق العاده اي ايفا کند.
رزوراترول نوعي ترکيب شيميايي از دسته آنتي اکسيدان هاي موسوم به ترکيبات پلي فنوليک و يک عامل پلي فنلي يافت شده در 70 گونه گياهي رايج از جمله انگورها، کاج، اکاليپتوس، زنبق، شاه توت و بادام زميني و به طور کلي توت ها از گونه Vaccinum شامل زغال اخته ها و تمشک هاي وحشي است.
اين عامل در پوست ترکيبات ياد شده با غلظت بالاتري موجود بوده و متاثر از پرورش گياه توليد کننده ميوه در نقاط مختلف جغرافيايي و همچنين عفونت هاي قارچي ميوه داراي مقادير متفاوتي است. در واقع توليد اين ماده در گياه تحت تاثير فاکتورهاي مختلف در مراحل متفاوت رشد قرار مي گيرد. نقش فوق العاده رزوراترول در حفظ، بقا و شادابي گياهان موجب شده است تحقيقات و مطالعات بسياري درباره اين ماده انجام شود و کاربري آن در حوزه سلامت انساني و پيشگيري از بيماري هاي مزمن و مقابله با پيش روندگي آنها،مورد توجه جامعه پزشکي قرار گيرد.
اساس نامگذاري اين ترکيب ابتدا در مطالعات سم شناسي بررسي شد. به اين ترتيب که مطالعه اي در موسسه تحقيقاتي سلامت NIEHS با به کارگيري نوع خاصي از رژيم غذايي حاوي مقادير رزوراترول، اين ترکيب را داراي توانايي بالقوه در سم زدايي از بدن انسان ارزيابي کرد و از سال 2001 چندين کمپاني داروسازي به توليد شکل خالص اين ماده در قالب رزوين (RESVIN) اقدام کردند.
اساس اين مطالعات بر پاسخگويي به پرسشي بنا نهاده شده که سال ها در ادبيات پزشکي به Parabox French مشهور شده است.
تعارض فرانسوي مبتني بر آناليز آمار مرگ و مير ناشي از بيماري هاي کرونري قلب در بين مردم فرانسه است که علي رغم به کارگيري رژيم هاي غني از اسيدهاي چرب اشباع شده، انواع پنيرهاي چرب، کره و همچنين استعمال دخانيات و باتوجه به ميزان شيوع بالاي کم تحرکي، مرگ و مير ناشي از بيماري هاي قلبي از سطوح نسبتا پاييني برخوردار است.
براساس کشف موسوم به تعارض فرانسوي رزوراترول موجود در انگور قرمز در فرانسه که مصرف فراواني دارد، داراي خواص پلي فنوليک و آنتي اکسيداني و ضد التهابي شناخته شده است.
در اين مطالعه به منظور تعيين اثرات رزوراترول موجود در انگور قرمز بر چربي هاي خون و کاهش ابتلا به بيماري هاي قلبي، استراتژي استفاده از ابزاري که به طور مستقيم تاثير نوع تغذيه به کار رفته را به عنوان يک روش تکميلي بر فعل و انفعالات پيچيده چربي ها، اکسيداسيون چربي و چسبندگي گرده هاي خوني بيان کند، مورد توجه قرار گرفت و در نهايت با در نظر گرفتن مواد موجود در انگور و تغذيه بررسي شده، تصميم گرفته شده از رزوين به عنوان مکمل دارويي حاوي رزوراترول استفاده شود.
طبق نظر توليد کننده، اين ماده محتوي حدود 3 تا 5 کيلو پوست خشک انگور قرمز، پلي فنول ها، ويتامين هاي C و E alginate ، سديم، ژلاتين polyglutamate ، پتاسيم و کلرايد و عاري از چربي است. فوايد رزوراترول در اين مطالعه، روي بيماراني که طبق نظر متخصصان داراي تظاهرات ابتلا به تصلب شرائين بودند، بيانگر نقش معنا دار رزوراترول در کاهش کلسترول بد خون وتري گليسيريد است و اين به معناي کاهش خطر ابتلا به آترواسکلروز يا سخت شدن ديواره رگ هاي خوني است. ساير تحقيقات انجام شده توانايي اين عامل را در محافظت بدن ازآترواسکلروز، فعاليت شديد آنتي اکسيداني و تعديل کردن آپوليپوپروتئين هاي کبدي، سنتز ليپيد، مهار تجمع پلاکتي و توليد ايکوزانوئيدها توسط پلاکت ها و نوتروفيل هاي انساني نشان داده است که اساسا به خاطر تاثيرات آنتي اکسيداني آن در مهار اکسيد شدن کلسترول LDL و آلفا توکوفرول است. مطالعات تکميلي در بيمارستان قلب شهيد رجايي تهران از نقش معنادار رزوراترول در کاهش ريسک ابتلا به تصلب شرايين در بيماران مبتلا به چربي خون حکايت دارداز سوي ديگر اين موضوع از آنجا اهميت دارد که براساس مطالعات باليني، افراد ديابتي بيشتر از افراد غير ديابتي، مستعد ابتلا به بيماري هاي قلبي هستند به نحوي که بيماران ديابتي 2 تا 4 برابر بيشتر از ديگران دچار بيماري هاي قلبي عروقي مي شوند و حدود 75 درصد موارد مرگ بيماران ديابتي به دليل بيماري هاي قلبي عروقي صورت مي گيرد. در مبتلايان به ديابت، اختلالات چربي خون بيشتر از افراد عادي ديده مي شود. همراهي چربي خون بالا و ديابت موجب تنگي شريان ها (آترواسکلروز) و بيماري هاي قلبي عروقي مي شود، از اين رو به همه ديابتي ها توصيه مي شود علاوه بر کنترل قند خون، مراقب چربي خون خود نيز باشند. البته براي تشخيص بالا بودن چربي خون، اندازه گيري 2 نوع چربي خوني يعني کلسترول و تري گليسيريد ضروري است که گاهي توسط همان دستگاه تست قند خون خانگي (گلوکومتر) ميسر است و در اين ميان رزوراترول قادر است با کاهش کلسترول بد خون و نيز تري گليسريد، کمک زيادي به کاهش چربي خون و ريسک ابتلا به سخت شدن ديواره رگ هاي خوني کند.
همچنين در چند بررسي اپيدميولوژيک، کاهش شيوع نوعي از آلزايمر را با مصرف رزوراترول مرتبط دانسته اند، چرا که خواص و فعاليت نوروپروتکتيو (محافظت کننده سيستم عصبي) در اين خصوص محرز بوده است. بتازگي تحقيقات نشان داده اند که رزوراترول داراي يک مکانيسم جديد در جمع آوري و تنظيف راديکال هاي آزاد است و اين نوع خاص مکانيسم صرفا در محافظت از مغز عمل مي کند. با توجه به تحقيقات به عمل آمده در زمينه آلزايمر ظاهرا آزاد شدن يک عامل نابهنجار از مغز مبتلايان آلزايمر به نام بتاآميلوئيد در مغز استرس ايجاد مي کند و راديکال هاي آزاد منجر به اين عارضه مي شوند. اخيرا متخصصان چيني رزوراترول را در کنترل تومورهاي موجود در ضايعات مغزي و نخاعي بسيار موثر توصيف کرده اند و توانايي ضد التهابي آن را قابل مقايسه با داروي استروئيدي پردينزون مي دانند که معمولا در اين عارضه مورد استفاده قرار مي گيرد. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.