-
نویسندهنوشتهها
-
۱ مهر، ۱۳۹۳ در ۱۲:۵۲ #85800
z.yari
مشارکت کنندهمنظور از کبد چرب، رسوب چربی (عمدتاً از چربیهای خنثی مثل تری گلسیرید در سلول های کبدی است) که پیدایش آن در افراد چاق ، کم تحرک ، مبتلایان بـه دیابت، چربی خـون بـالا شخصیتهای اضطرابی(افراد پراسترس ) و مصرف کنندگان طولانی مدت غذاهای دارای مواد نگهدارنده همچون فست فـودها و نوشابههای گازدار بیشتر دیـده میشود، تجمع چربی در کبد میتواند به مرور زمان ایجاد التهاب و تشکیل باندهای فیبروز نماید، در صورت عدم درمان و بهبودی، کبد چرب میتواند به سمت نارسائی کبد و سیروزکبدی(تشکیل بافت فیبروز درکبد) پیشروی نماید.
راههای پیشگیری:
برای جلوگیری از بروز بیماری کبد چرب نکات زیر را فراموش نکنید:
۱- رژیم غذائی سـالـم مثـل میوه ها، سبزیهای خام، غلات سبوسدار و چربیهای مفید (روغن زیتون، کنجد) برای خود انتخاب کنید.
۲- انجام ورزش و فعالیت بدنی منظم (چاقی بویژه چاقی شکمی نقش مهمی در افزایش خطر ابتلاء به کبد چرب دارد) از جمله پیاده روی به میزان حداقل ۳۰ الـی ۶۰ دقیقه در روز توصیه میشود.
۳- از مصرف الکل جداً پرهیز نمائید.
۴- ازمنابع غذای دارای پتاسیم بیشتر استفاده کنید مثل موز، کشمش، آلو، بادام، انواع سبزیهامواد غذایی مفید برای کبد:
الف – مواد غذایی که فرآیند سم زدایی و تصفیه کبد را افزایش میدهند.
ب – مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان که طی فرآیند سم زدایی از کبد محافظت میکنند. (در فرآیند سمزادیی یا تصفیه کبد تعـداد زیادی رادیکال آزاد تولید میشود که برای کبد مضر هستند، آنتی اکسیدانها از کبد در برابر رادیکالهای آزاد محافظت مینمایند).
۱- سیر و پیاز خام: حاوی آنتی اکسیدان است و برای سم زادیی بهتر کبد لازم است، همچنین به کبد کمک میکند تا بدن را از آلودگی جیوه و بعضی مواد افزودنی موجود در غذاها و هورمون استروژن پاک کند.
۲- کلم (انواع کلم): کلم دارای خاصیت سم زدایی قـوی برای کبد است.
۳- لیموترش: آب لیموترش همراه آب و لرم صبح ناشتا سم زدایی کبد را افزایش میدهد.
۴- سیب: دفع فلزات سنگین از بدن را افزایش میدهد.
۵- میوههای غنی از آنتی اکسیدان: آلو، پرتقال، کشمش، طالبی، سیب با پوست، شاتوت، گریب فوروت، زرشک. انار، خرمامواد غذایی که بهتراست کمتر مصرف شود:
چای، قهوه، نانهای بدون سبوس (نانهای ماشینی، فانتزی و نان لواش) سرخ کردنیها، غذاهای چرب و پرکالری، تنقلات شور، غذاهای دارای مواد نگهدارنده، گوشت قرمز
______________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.