هلیکوباکترپیلوری یکی از شایع تری میکروب های بدن انسان است که با رعایت نکات ساده بهداشتی می توان از ابتلا به آن پیشگیری نمود. آمارها نشان می دهند که شیوع هلیکوباکترپیلوری در ایران به بیش از 70٪ می رسد. سوء هاضمه، سوزش سر دل، نفخ، حالت تهوع، التهاب و زخم معده از علائم احتمالی وجود این باکتری در معده است.
معمولاً ترکیب یک داروی مهار کننده پمپ ترشح کننده اسید معده (مثل امپرازول) و دو آنتی بیوتیک (کلاریترومایسین به همراه آموکسی سیلین یا مترونیدازول) اولین خط درمانی پیشنهاد شده برای از بین بردن این باکتری مزاحم است. اخیراً با مقاوم شدن گونه های هلیکوباکترپیلوری موفقیت درمان های ریشه کنی آن کاهش یافته است و لذا محققین به دنبال روش های درمانی جایگزین هستند.
یکی از راهکارهای درمانی جایگزین برای غلبه بر هلیکوباکترپیلوری، استفاده از پروبیوتیک هاست. مکمل پروبیوتیک حاوی تعداد مناسبی از میکروارگانیسم های زنده است که میکروفلور فرد را تغییر می دهد و اثرات بالقوه مفیدی برای بدن انسان و سلامت وی دارد. برخی از این میکروارگانیسم ها دارای ویژگی هایی علیه هلیکوباکترپیلوری هستند و علاوه بر این با افزایش سطح ایمنی دستگاه گوارش و حفظ سلامت مخاط آن، رشد این میکروب را در معده مهار می کنند.
_________________________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس تغذیه.