راهکارهایی برای اصلاح عادات تغذیه‌ای کودکان/ اگر فرزندتان عاشق ساندویچ است بخوانید

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #91759
    m.jarahzadeh
    مشارکت کننده

    مرضیه نوروزی: : معمولا کودکان بسیار تمایل دارند میان‌وعده‌هایی را بخورند که برای سلامت آنها مفید نیست. بیشتر آنها ترجیح می‌دهند به جای استفاده از میوه و سبزی‌های تازه، چیپس و پفک و تنقلاتی بخورند که نه تنها ارزش غذایی ندارند بلکه بیماری‌زا نیز هستند. درحالی که اگر به سلامت کودک خود علاقه‌مند هستید، باید هرچه زودتر به کودک خود آموزش دهید که چه چیزی برای سلامت او مفید است و باید آن را بخورد و چه چیزی برای او مضر است و نباید بخورد.

    در ادامه برای اصلاح و ترغیب کودک به غذاخوردن نکاتی را که دکتر محمدحسن انتظاری، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت‌وگو با سلامانه عنوان کرده‌است که به‌صورت کلیدی به شما مادران ارائه می‌شود.

    * برای شروع بهتر است میان‌وعده‌های کودک را اصلاح کنند. اولین گام برای اصلاح رژیم غذایی کودکان این است که بدانید کودکان شما چه نوع غذایی را دوست دارند و از خوردن چه میان‌وعده‌هایی لذت می‌برد.

    * اگر فرزندتان تمایلی به خوردن غذاهای سنتی مثل انواع برنج و خورش ندارد و بیشتر به مصرف ساندویچ علاقه نشان می‌دهد بهتر است ساندویچ‌های خانگی سالم را تهیه و با کمی ابتکار، کودک را به خوردن آنها ترغیب کرد. به طور مثال، بچه‌ها تمایل زیادی به خوردن همبرگر دارند پس هنگام تهیه کتلت، حجم بیشتری از مواد را به گوشت اختصاص بدهید تا سیب‌زمینی. بعد کمی جعفری، پیاز، سیر و ادویه به آن اضافه کنید و به شکل همبرگر درآورید و بعد از پخت داخل ساندویچ را با کمی سس قرمز، سبزیجات و کاهو پر کنید.

    * یادتان باشد مهم‌ترین مساله در محدودیت مصرف سس‌ها، خاصیت چاق‌کنندگی آنهاست. از این رو برای تهیه سس قرمز گوجه‌فرنگی را در روغن زیتون تفت بدهید و بعد به آن کمی نمک و ادویه بزنید. به این ترتیب افزودنی‌های سالم‌تری را به سس اضافه کرده‌اید در حالی که سس‌های قرمز حاوی شکرند. در مورد سس سفید هم بهتر است آن را در خانه تهیه و کمی به آن ماست اضافه کنید.
    * یکی دیگر از راه‌های گنجاندن موادغذایی مفید در رژیم غذایی کودکان، رعایت تنوع در میان‌وعده‌ها است. هنگامی هم که قصد تهیه میان‌وعده را برای کودکان خود دارید، بهتر است کمی خلاقیت به خرج دهید.

    * بعضی از بچه‌ها، لقمه‌گرفتن را دوست ندارند و بیشتر والدین برای تهیه میان‌وعده‌ای برای مدرسه یا منزل اولین اقدامی که انجام می‌دهند این است که سریعا لقمه‌ای نان و پنیر یا کتلت، کوکو و… را درست می‌کنند درحالی که کودک تمایلی به خوردن لقمه نشان نمی‌دهند و به سمت مصرف فست‌فود، ساندویچ‌های آماده یا چپیس و پفک سوق پیدا می‌کند. در حالی که اگر همان لقمه نان و پنیر به صورت اسنک یا ساندویچ تهیه شود بچه‌ها رغبت بیشتری برای خوردن آن دارند. پس در این شرایط بهتر است برای فرزندتان اسنک‌هایی درست کنید تا آسان‌تر بتواند آنها را بخورد. می‌توانید پنیر را با انواع مغزهای خردشده مخلوط کنید و یک لایه از آن را روی نان تست بگذارید یا مثلا اگر مواد غذایی خاصی را کودک شما دوست ندارند و فکر می‌کنید برای بدن آنها بسیار مفید است، به قطعات بسیار کوچک تقسیم کنید و آنها را لابلای گوشت مرغ یا هر چه که آنها دوست دارند، پنهان و اسنک تهیه کنید و به کودک بدهید. می‌توانید مقداری هم پنیر لای آن بگذارید. البته در مصرف پنیر نباید زیاده‌روی کنید. تهیه اسنک با ترکیب تکه‌های مرغ با برخی از سبزی‌ها مانند شوید و هویج یا ترکیب آن با فلفل‌های رنگی زرد، قرمز، سبز یا فلفل‌دلمه‌ای می‌تواند گزینه خوبی باشد.

    * حتی می‌توانید اسنکی متشکل از قارچ و گوشت‌چرخ‌کرده یا اسفناج، یا ترکیب گوشت چرخ‌کرده، فلفل دلمه‌ای و قارچ تهیه کنید.

    * از گنجاندن انواع میوه‌ها در برنامه غذایی کودک غافل نشوید و یادتان باشد که در بین روز حتما میوه بخورند. اگر کودکتان میلی به خوردن میوه ندارد، آن را به تکه‌های کوچک خرد کنید یا در طول هفته هرازگاهی انواع اسموتی میوه‌ها را تهیه کنید.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.