راهنمای میزان توصیه شده مصرف غذایی برای نوجوانان

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #70277
    s.samadi
    مشارکت کننده

    · گروه نان و غلات: روزانه 11-6 واحد نان، سیب‌زمینی، غلات (دانه کامل با جوانه و سبوس باشد)

    · گروه سبزی‌ها و میوه‌ها: حداقل 5 واحد میوه و سبزی با رنگ زرد و سبز تیره، نارنجی و یا قرمز که بتاکاروتن بیشتری دارند.

    · گروه گوشت و جانشین‌های آن: روزانه دو واحد (60 تا 90 گرم از انواع گوشت کم‌چربی و یا سایر مواد پروتئینی مانند سویا، حبوبات، مغزها و …

    · گروه شیر و لبنیات: روزانه 3 تا 4 لیوان لبنیات مانند شیر، ماست، پنیر و یا کشک (تامین‌کننده نیاز نوجوانان به کلسیم، ویتامین D، ریبوفلاوین و پروتئین)

    · گروه قندها و چربی‌ها- حداکثر یک بار در روز از قبیل شیرینی دسر و …

    الگوی غذایی سالم برای نوجوانان:

    · رعایت تنوع و مصرف گروه‌های متعدد غذایی

    · برقراری میان انرژی دریافتی و فعالیت جسمی

    · استفاده از انواع میوه‌ها و سبزی‌ها به ویژه سبزی‌های با برگ سبز تیره و زرد رنگ

    · رژیم غذایی کم‌چربی و استفاده اندک از چربی‌های مضر (اسید چرب ترنس و چربی اشباع شده)

    · استفاده از روغن‌های گیاهی غیراشباع شده و پرهیز از مصرف روغن‌های جامد هیدروژنه

    · تهیه غذاهای کم‌چرب و حتی‌الامکان عدم استفاده از غذاهای سرخ شده

    · محدود کردن مصرف قند و نمک در رژیم غذایی

    · خودداری از اضافه کردن سس‌های چرب به سالاد

    · استفاده از غذاهای خانواده به جای غذاهای آماده فوری

    · استفاده از‌ آ‌ب، آب‌میوه طبیعی، دوغ و سایر شربت‌های خانگی به جای نوشابه‌های شیرین و گازدار تجارتی

    · مصرف جوانه گندم، گردو (مغزها) و به طور کلی مواد حاوی لسیتین و کولین برای افزایش حافظه و تقویت فعالیت مغزی به ویژه در زمان برگزاری امتحانات

    · ورزش منظم و مداوم

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.