راهبردهایی برای غلبه بر سالم‌خوری عصبی روانی

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #69673
    azy
    مشارکت کننده

    افرادی هستند که در سالم‌بودن غذایی که می‌خورند حساسیت به خرج می‌دهند که این سالم‌خوری در آن‌ها به شکل وسواس در می‌آید.
    چند روش برای غلبه بر سالم‌خوری عصبی وجود دارد که در زیر به چهار مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم.
    1. با فردی که به او اعتماد دارید مشکل خود را میان بگذارید. غلبه بر هر نوع اختلال تغذیه، اعتیاد یا وسواس، نیازمند پشتیبانی و حمایت از سوی مشاوران، راهنمایان، دوستان خوب یا افراد خانواده است. سالم‌خوری عصبی را یک بیماری «جدّی» مانند افسردگی یا بیماری قلبی در نظر بگیرید و تقاضای کمک کنید.
    2. از فرد مورد اعتماد خود بخواهید که در طول دوره‌ای که سعی در غلبه بر این اختلال تغذیه دارید، شما را مسئول و پاسخگو بداند. به چه نوع حمایتی نیاز دارید؟ چه گام‌ها یا راهبردهایی به شما در غلبه بر این وسواس مصرف غذاهای سالم کمک خواهد کرد؟ اگر کمک گرفتن از یک متخصص اختلال تغذیه لازم است از فرد مورد اعتماد خود بخواهید که در این زمینه کمکتان کند. اگر در صدد گنجاندن مقدار معقولی غذای «ناسالم» در رژیم غذایی خود هستید، غذاهایی که می‌خورید را به فرد مورد اعتمادتان گزارش دهید.
    3. به یاد داشته باشید که خوردن مقداری «غذای ناسالم» به سلامت کلّی شما آسیبی نمی‌رساند. افرادی که دچار سالم‌خوری عصبی هستند ممکن است از مصرف غذاهایی که به نظرشان «ناسالم» می‌آید به خاطر ترس از اضافه وزن، از دست دادن پیشرفتی که به دست آورده‌اند، یا احساس غیرطبیعی و آلوده بودن، پرهیز کنند. برای غلبه بر این اختلال تغذیه، به یاد داشته باشید که خوردن مقداری غذای ناسالم به سلامت شما آسیب نمی‌رساند و یا به صورت عادت به خوردن غذاهای بد و ناسالم در نمی‌آید. همه چیز در حدّ اعتدال برای سلامت جسمی، روانی و هیجانی خوب است.
    4. آخرین توصیه برای غلبه بر سالم‌خوری عصبی، مستلزم یافتن راهی سالم برای برقراری ارتباطی قوی بین بدن و ذهن است. خوردن غذاهای سالم یکی از راه‌های مواظبت از خود، پرورش یافتن و حتی عشق به خود است. امّا اگر از حدّ بگذرد- مثل سالم خوری عصبی و وسواس مصرف غذاهای سالم- جنبه مخربی پیدا می‌کند. برای غلبه بر این اختلال تغذیه، راه‌های دیگری برای پرورش و مواظبت از خود بیابید. سعی کنید ارتباط بین بدن و ذهن خود را از طریق یوگا، مدیتیشن، نوشتن خاطرات روزانه و یا هنردرمانی تقویت کنید. و یا به سراغ چیزهای تازه، مثل آموختن یک زبان دیگر، ثبت‌نام در کلاس ورزش، بافتنی یا جمع‌آوری بریده جراید بروید.
    سالم‌خوری عصبی نیز مثل سایر اختلالات تغذیه قابل درمان است. به زمان، تمرکز و تلاش – و غالباً حمایت خارجی- نیاز دارد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.