چند سالی است که در میان انواع فرآورده های لبنی، پنیرهایی با طعم زیره، نعناع، گردو و کنجد دیده می شود و برای آنهایی که مشتاق تنوع بخشیدن به سفره صبحانه شان هستند، گزینه مناسبی است؛ اما آیا این نوع پنیرها با توجه به دارا بودن سبزی، دانه ها یا مغزهای روغنی، خاصیت درمانی دارند؟ در درجه اول باید بدانید در ترکیب بیشتر پنیرهای طعم دار خامه به کار رفته و مصرف بیش از حد آن می تواند موجب اضافه وزن شود، اما زیره و نعنای به کار رفته در این پنیرها برای کسانی که زیاد نفخ می کنند و در هضم و جذب غذا دچار مشکل می شوند، مفید است؛ اما پنیرهای حاوی کنجد و گردو برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، مناسب نیست، چراکه هر دو پرچرب بوده و چند برابر بر کالری پنیر می افزایند. البته خوب است بدانید گردو و کنجد بیشتر برای تنوع بخشیدن به طعم پنیر استفاده می شود و به میزانی نیست که بتوان از اسید چرب مفید آن برای کاهش چربی خون نفع برد، اما می تواند برای کودکان و سالمندان کم اشتها و ضعیف مفید باشد. در ضمن اگر میزان گردوی به کار رفته در این پنیرها زیاد باشد به دلیل دارا بودن مس و فسفر می تواند به جذب بهتر کلسیم پنیر کمک کند.