مدت زمان و نحوه تغذيه نوزادان از شيشه شير با احتمال ابتلا به چاقي آنها در آينده مرتبط است. مطالعات جديد حاكي از آن است تغذيه با شيشه شير براي مدت طولاني و همچنين عادت شير خوردن هنگام خواب، احتمال ابتلا به چاقي را در رده سني زير شش سال تا 30 درصد افزايش ميدهد.
در پژوهشهاي انجام گرفته شش هزار و 750 كودك تحت بررسي قرار گرفتند. در بين اين كودكان 22 درصد آنها تا سن
دو سالگي براي نوشيدن مايعات از شيشه استفاده ميكردند. نتايج نشان داد كه يكچهارم از كودكان اين گروه تا سن پنج سال و نيم به عارضه چاقي مبتلا شده بودند.
به گفته پژوهشگران استفاده زياد از شيشه شير باعث دريافت كالري بيش از حد بدون توجه به نيازهاي تغذيهاي روزانه كودك خواهد شد. كودكان از سن شش ماهگي داراي اين توانايي حركتي هستند كه از فنجان آب بنوشند. پيشرفت اين توانايي در سن يكسالگي به جايي ميرسد كه كودك به تنهايي قادر است از يك ليوان آب بنوشد.
علاوه بر اين كودكاني كه با عادت نوشيدن شير، آب، آبميوه و… از شيشه شير به خواب ميروند، بيشتر در معرض خطر پوسيدگي دندان قرار دارند. از اينرو توصيه ميشود تغذيه با شيشه شير تنها تا سن يك سالگي و يا 18 ماهگي ادامه پيدا كند.
كودكان يك ساله بايد روزانه 900 كالري دريافت كنند البته اين ميزان در سن دو سالگي به 1000 كالري در روز افزايش پيدا ميكند.