-
نویسندهنوشتهها
-
۲۷ شهریور، ۱۳۸۹ در ۰۵:۲۲ #66341nikbakhtمشارکت کننده
پژوهشگران ميگويند مصرف كافئين ميتواند با ايجاد اختلال در توانايي بدن در كنترل قند خون موجبات تشديد بيمارى ديابت نوع دوم را فراهم كند.
به گزارش خبرگزارى رويترز از واشنگتن ، محققان مركز پزشكي دانشگاه دوك در كاروليناى شمالي ارتباط نيرومندى را بين مصرف كافئين و افزايش گلوكز و انسولين خون در مبتلايان به ديايت نوع دوم يافتند.
اهميت اين يافته ها به حدى است كه محققان به بيماران ديابتي توصيه ميكنند مصرف كافئين را از رژيم غذايي خود حذف كرده يا كاهش دهند.
جيمز لين استاد روانپزشكي و سرپرست اين مطالعه ميگويد گلوكز در يك شخص سالم ظرف مدت يك ساعت بعد از خوردن غذا سوخت و ساز ميشود. اما در بيماران ديابتي سوخت و ساز گلوكز به طور موثر انجام نميشود.
به نظر ميرسد بيماران ديابتي كه كافئين مصرف ميكنند تنظيم ميزان انسولين و گلوكز خون آنها سخت تر از كساني است كه كافئين مصرف نميكنند.
در اين مطالعه ۱۴ بيمار مبتلا به ديابت نوع دوم كه عادت به نوشيدن قهوه داشتند مورد بررسي قرار گرفتند.
در اين مطالعه مشخص شد زماني كه داوطلبان ناشتا هستند كافئين تاثير چنداني بر ميزان گلوكز و انسولين خون آنها نميگذارد. اما بعد از مصرف مايعات ، كساني كه كافئين دريافت كردند ميزان گلوكز و انسولين خون آنها به ترتيب۲۱ و۴۸ درصد افزايش يافت .
هدف از درمان باليني بيماران ديابتي پايين آوردن گلوكز خون است . به نظر ميرسد با توجه به تاثير كافئين در ايجاد اختلال در سوخت و ساز غذاها، اينگونه بيماران بايد مصرف كافئين را كنار بگذارند. عدم مصرف كافئين راه ديگرى براى كنترل بهتر اين بيمارى محسوب ميشود و فوايد بيشترى به همراه خواهد داشت .
نتايج اين مطالعه در مجله “care diabetes ” به چاپ رسيده است .
منبع: ایرنا / سایت persian diet -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.