كلید اصلی این تاثیر تركیبی موسوم به سولفورافان در كلم بروكلی است. این تركیب بدن را به تولید آنزیمی تشویق میكند كه نقش آن حفاظت از رگهای خونی و كاهش مقدار مولكولی است كه آسیب جدی به سلولها وارد میكند.
پیش از این نیز نقش سبزیهایی چون بروكلی در كاهش خطر بروز حملات قلبی و سكتهی مغزی شناخته شده بود. تركیباتی چون سولفورافان حاصل از كلم بروكلی در روشهای مقابله با رشد بیماریهای عروقی در مبتلایان به دیابت نقش مفیدی ایفا میكنند. کلم بروكلی همچنین دارای مقدار زیادی فیبر خوراكی است كه برای افراد دیابتی بسیار مفید است و افراد دیابتی برای كنترل بیماری خود باید این سبزی را در رژیم غذایی روزانهی خود بگنجانند