افراد مبتلا به دیابت نباید نان جو مصرف کنند. اگرچه رکن اساسی همه نانها آرد گندم است، اما برخی از انواع نانها سبوس و در نتیجه میزان ویتامینهای گروه B بیشتری دارند. در گذشته نان به شیوه سنتی و در تنور پخته میشد و از همین رو به اصطلاح مغز پخت میشد، اما امروز با صنعتی شدن پخت نان، اگرچه زمان پخت کمتر و نوع پخت بهداشتیتر شده، اما ممکن است نان خوب مغز پخت نشود.
نان بربری و سنگک از بین سایر انواع نان میزان سبوس بیشتری دارند که البته مصرف این گونه نانها برای افرادی که مشکلات معده از جمله زخم و ورم معده دارند، توصیه نمیشود. مصرف این نوع نانها که سبوس بیشتری دارند برای سایر افراد که سالم هستند مناسبتر است، زیرا محتوای بالای ویتامین B موجود در آنها بسیار برای سلامتی مفید است، روی سیستم اعصاب تاثیر میگذارد و در شادابی پوست و مو نقش دارد.
همه نانها از نظر میزان کالری برابر هستند و هر واحد نان(30 گرم)، حدود 80 کیلوکالری دارد، اینکه گفته میشود نانهایی که سفید هستند میتوانند چاقکننده باشند از این نظر است که این نوع نانها حجم کمتری از معده را اشغال میکنند و فرد نان بیشتری میخورد.