چای و قهوه به دلیل داشتن ماده تئین باعث نشاط و شادابی می شود ولی در مصرف آن باید برخی نکات را مورد توجه قرار داد.
در افرادی که سنگ کلیه دارند خصوصا کسانی که سنگ کلیه اگزالاتی دارند مصرف زیاد چای خطرناک است و اگر چه مصرف چای مدر است ولی باید از خوردن آن خودداری کند. همچنین کسانی که دچار کم خونیاند نباید بلافاصله بعد از خوردن غذا، چای بنوشند و لازم است مدت زمانی را صبر کنند.
اگر چه خوردن قهوه در ایران زیاد رایج نیست اما خوردن روزانه یک فنجان قهوه برای جلوگیری از خشک شدن کبد و سنگ کیسه صفرا بسیار مفید است.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه