-
نویسندهنوشتهها
-
۲۰ اردیبهشت، ۱۳۹۴ در ۰۰:۴۱ #88955e.aminiمشارکت کننده
بهطور کلي، بستنيهاي سنتي حاوي قطعات خامه يا بستنيهاي حاوي رنگهاي مصنوعي، کالري بالاتر و ارزش تغذيهاي پايينتري دارند و مضرات مصرف آنها بيشتر از بستنيهاي ساده خواهد بود.
بستنيهاي ساده که با نام بستني وانيلي در بازار وجود دارند و معمولا به شکلهاي ليواني يا قيفي هم عرضه ميشوند، تقريبا معادل يک واحد شير و لبنيات محسوب ميشوند. يعني نصف ليوان بستني ساده وانيلي، معادل يک ليوان شير يا يک ليوان ماست يا 30 گرم پنير، ارزش تغذيهاي دارد.
البته فراموش نکنيم که شکر افزوده موجود در بستنيهاي وانيلي، باعث ميشود قند و کالري آنها از يک واحد لبنيات، بالاتر باشد. حالا اگر ترکيبهاي ديگري مانند شکلات يا خامههاي نرم و سخت به بستني ساده اضافه شود، کالري اين محصول بهشدت بيشتر ميشود و ارزش تغذيهاياش تحت تاثير قرار ميگيرد.
بهطور کلي، بستنيهاي سنتي حاوي قطعات خامه يا بستنيهاي حاوي رنگهاي مصنوعي، کالري بالاتر و ارزش تغذيهاي پايينتري دارند و مضرات مصرف آنها بيشتر از بستنيهاي ساده خواهد بود.
نکته ديگري که درباره بستنيهاي شکلاتي يا بستنيهاي با روکش شکلات وجود دارد ايناستکه برخي افراد بهدليل مزاياي فراواني که براي شکلات عنوان ميشود، گمان ميکنند مصرف بيرويه اين ترکيب خوراکي هم مجاز است درحالي که شکلات، علاوه بر کالري زياد، حاوي چربي گياهي هم است و زيادهروي در مصرف آن ميتواند عوارضي را براي سيستم قلبي و عروقي بدن داشته باشد.
با وجود اين، افراد لاغري که به دريافت کالري مازاد با خوردن حجم کمتر موادغذايي نياز دارند، ميتوانند گاهي بستنيهاي شکلاتي را در برنامه غذايي خود داشته باشند اما استفاده از بستنيهاي خامهاي که حاوي تکههاي خامه است، توصيه نميشود و مصرف اين نوع بستني بايد در برنامه غذايي به حداقل ممکن برسد چون خامه موجود در بستنيهاي خامهاي، حاوي چربيهاي اشباع است و چربيهاي اشباع، جزو چربيهاي مضر براي تمام گروههاي سني و جنسي هستند و ميتوانند خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي يا افزايش کلسترول خون را بهدنبال داشته باشند. مصرف بستنيهاي فلهاي رنگي يا ميوهاي هم که مصرفکننده نميداند در تهيه آنها از رنگهاي مجاز خوراکي استفاده شده است يا نه، بايد بسيار محدود شود.
منبع: سلامت نیوز
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.