دوران بارداری و ممنوعیت غذاهای سرخ شده

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #94645
    m.jarahzadeh
    مشارکت کننده

    باروری و سقط مکرر ابن سینا با اشاره به اهمیت تغذیه در دوران بارداری گفت: هدف از رژیم غذایی در دوران بارداری، تأمین نیاز مادر، جنین و کنترل سطح قند خون در این دوره است.

    به گزارش سرویس سلامت ایسنا، دکتر لادن گیاهی با اشاره به اینکه پایه و اساس تمام توصیه‌های تغذیه‌ای رعایت تعادل، تنوع و اندازه در استفاده از تمام گروه‌های غذایی برای تأمین انرژی و سلامت مادر و رشد و تکامل جنین است، گفت: در تمام طول بارداری مادر و جنین در هر آنچه می‌خورند، می‌نوشند و تنفس می‌کنند با یکدیگر مشترک هستند و به همین علت دوران بارداری و شیردهی از دوره‌های آسیب پذیر زندگی به شمار می‌آید.
    وی با بیان اینکه توجه به دریافت پروتئین کافی در دوران بارداری ضروری است، افزود: در صورت عدم دریافت پروتئین کافی از اندوخته پروتئینی در ماهیچه‌ی بدن مادر جهت رشد جنین استفاده خواهد شد.دکتر گیاهی با اشاره به وزن گیری مطلوب در دوره بارداری گفت: ویژگی‌های ژنتیکی، وضعیت سلامت مادر، فعالیت فیزیکی او، باورهای فرهنگی و وضعیت اجتماعی – اقتصادی از عواملی هستند که با افزایش وزن بارداری ارتباط مستقیم دارد.

    وی با بیان اینکه آگاهی از وضعیت وزن قبل از بارداری اولین گام برای تعیین روند وزن گیری بهینه است، عنوان کرد: زنانی که اولین بارداری را تجربه می‌کنند، زنان کمتر از 25 سال سن و زنان دارای سطح تحصیلات ابتدایی، معمولا بیش از حد طبیعی وزن می‌گیرند.این متخصص تغذیه با اشاره به عوارض افزایش بیش از حد وزن در زنان باردار گفت: در این زنان احتمال ابتلا به دیابت بارداری و تولد نوزاد با وزن بالای 4 کیلوگرم بیشتر می‌شود همچنین احتمال زایمان طبیعی کاهش یافته و موفقیت در شیردهی کامل در این مادران پائین‌تر است.

    وی با اشاره به اینکه خطر زایمان زودرس و تولد نوزاد زیر وزن طبیعی از عوارض زنان بارداری است که وزن آنها به اندازه کافی اضافه نشده است، افزود: احتمال ایجاد اختلالات فیزیکی و شناختی و مرگ و میر در نوزادان این مادران بیشتر از سایرین بوده و همچنین احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن نیز در آینده فرزند آنها در بزرگسالی افزایش می‌یابد.دکتر گیاهی با اشاره به روند افزایش وزن در سه ماهه اول بارداری گفت: افزایش وزن بین 1 تا 2 و حداکثر تا 3 کیلوگرم در این دوره توصیه می‌شود و همچنین افزایش وزن در سه ماهه دوم و سوم حدود 350 تا 450 گرم در هفته است.

    وی در ادامه با اشاره به مهمترین نکات در پرهیز غذایی در دوره بارداری گفت: در این دوره تغییرات هورمونی باعث ضعیف تر شدن عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌شوند و این امر مبارزه با میکروب‌ها را که ممکن است از طریق غذا وارد شوند دشوارتر می‌کند، بنابراین محافظت در برابر مسمومیت غذایی در دوره بارداری بسیار مهم است.
    این متخصص تغذیه با تأکید بر اینکه می بایست مواد غذایی یخ زده در یخچال یا مایکروویو، یخ زدایی شوند، افزود: در این دوره غذاهای دریایی نیمه خام و نیمه پخته را مصرف نکنند و همچنین از مصرف تخم مرغ و گوشت نیمه پخته و خوراکی‌ها و سس‌هایی که از تخم مرغ خام یا نیمه پخته استفاده می‌کنند پرهیز شود.

    دکتر گیاهی همچنین با اشاره به توصیه های کاربردی جهت اصلاح الگوی غذایی در دوران بارداری گفت: زنان باردار بهتر است از سرخ کردن غذاها خودداری کرده و در حد امکان آنها را به شکل آب پز، بخارپز و کبابی مصرف کنند.همچنین می بایست مصرف کیک‌های خامه‌ای و دسرهای چرب به یک یا دو بار در ماه و آن هم حجم کم محدود شود.
    وی جهت دریافت مواد قندی و نشاسته‌ای بدن نیز توصیه کرد: به جای مصرف قند و شکر به همراه چای از میوه خشک استفاده شود و مصرف دوغ و آب میوه های طبیعی به جای نوشابه‌های گازدار از دیگر الزامات است.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.