تحقیقات نشان میدهد، مادرانی كه در دوره بارداری خود هله هوله می خورند، در واقع خطر ابتلا به چاقی را در كودكان خود افزایش میدهند.
همچنین كودكانی كه از این مادران متولد می شوند بیشتر به بیماری دیابت، افزایش كلسترول و فشار خون مبتلا میشوند.
به گفته محققان در صورتی كه مادران شیرده تغذیه مناسبی نداشته باشند، خطرات مشابهی در انتظار فرزندانشان خواهد بود.
از سوی دیگر در صورتی كه افزایش وزن مادران در طی بارداری بیش از حد معمول باشد، احتمال بروز چاقی در كودكان آنها افزایش مییابد.
این در حالی است كه در 20 سال اخیر با توجه به ورود انواع و اقسام هله هولههای چرب و شیرین به بازار، تعداد كودكان چاق سه برابر شده است.
نكته قابل توجه این است كه نوزادان پسری كه از مادران هله هوله خور متولد می شوند، در مقایسه با نوزادان دختر چاقتر می شوند.
هر چند عوامل متعددی در بروز چاقی موثر است، اما به طور حتم تغذیه غلط مادران یكی از این موارد است.هر چند پرهیز غذایی دشوار است، ولی مادران باید از چند ماه قبل از بارداری تا پایان دوره شیردهی از خوردن هله هوله خودداری كنند تا حداقل یكی از عوامل چاق شدن كودكانشان را حذف كرده باشند.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه