-
نویسندهنوشتهها
-
۷ مهر، ۱۳۹۴ در ۰۳:۵۹ #91716
m.jarahzadeh
مشارکت کنندهیک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: «همیشه تاکید بر این بوده که تغذیه، علم تعادل و تنوع است و مصرف موادغذایی مضر میتواند سلامت بدن را تهدید کند. اما در این بین مصرف بیش از حد موادخوراکی مفید نیز می تواند عوارضی را در پی داشته باشد. بنابراین باید همیشه اصل تغذیه یعنی تعادل و تنوع رعایت شود.»
دکتر محمدحسن انتظاری در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری سلامانه با اشاره به این مساله اظهار داشت: «کلسیم، یک ماده معدنی ضروری در جیره غذایی است که در شیر، ماست، پنیر و سبزیجات رنگ سبز تیره، غلات، بقولات، فراوردههای سویا، ماهی و میوهها یا آجیل وجود دارد. متاسفانه در کشور نتایج ارائه شده حاکی از این است که درصد بسیاری از ایرانیان با کمبود کلسیم مواجه هستند و شاید همین امر باعث شده که بسیاری از افراد، برای جبران کمبود کلسیم به مصرف موادغذایی حاوی کلسیم یا مکمل آن روی بیاورند، در حالی که مازاد دریافتی آن میتواند برای بدن مضر باشد.»
وی در ادامه صبحتهایش توضیح داد: «نتایج برخی از مطالعات حاکی از این موضوع است که دریافت بیش از حد کلسیم میتواند با بروز سرطان همراه باشد. هر چند نمیتوان به طور دقیق به این یافتهها اتکا کرد، ولی همین شواهد جسته و گریختهای که وجود دارد، نشان میدهد در افراد خاصی مازاد دریافت کلسیم چه به صورت مکمل کلسیم و چه فراوردههای لبنی میتواند با بروز سرطان در ارتباط باشد.»
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد که برای دریافت کلسیم موردنیاز بدن روزانه نباید بیش از 5 جایگزین مواد لبنی مصرف شود. افراد بالغ باید روزانه دو واحد لبنیات مصرف کنند که میتواند در قالب مصرف شیر، دوغ، ماست، پنیر یا بستنی باشد و مجموع مصرف این خوراکیها نباید بیش از 5 واحد باشد.»
انتظاری همچنین افزود: «در حال حاضر این مساله یعنی ارتباط بین مصرف مکمل کلسیم و سرطان یکی از مباحث بسیار چالش برانگیز بین محققان است و برای رسیدن به نتیجه قطعی نیاز است مطالعات گستردهای در این زمینه صورت بگیرد.»
به گفته این متخصص تغذیه هر چند نتایج تحقیقات ارائه شده اثبات نشده است و در این باره مستندات کاملی وجود ندارد، ولی با درنظر گرفتن این احتمال، توصیه میشود که در روز بیش از 5 جایگزین از فراوردههای لبنیاتی مصرف نشود.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.