دروغ یا واقعیت : روغن نارگیل موجب لاغری می‌شود؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #93136
    hodai
    مشارکت کننده

    احتمالا شما هم از خواص چربی‌سوزی روغن نارگیل چیزهایی شنیده باشید. در ادامه این مطلب سعی می‌کنیم صحت و قوت این مطلب را مورد بررسی قرار دهیم.
    روغن نارگیل از میوه خشک‌شده نارگیل بدست می‌آید. این گیاه گرمسیری – و طبیعتا روغنش- حاوی نوع سالمی از روغن‌های اشباع به نام لائوریک اسید است که به راحتی توسط بدن به انرژی تبدیل می‌شود
    روغن نارگیل حاوی مقادیر نسبتا زیاد اسید‌های چرب میان‌زنجیره-لائوریک- است. این نوع از اسیدهای چرب به نسبت انواع بلندزنجیره‌شان تمایل کمتری به ذخیره در بافت چربی‌دارند. شاید به همین دلیل موجب می‌شود که بسیاری از افرادبه روغن نارگیل بچشم یک ماده غذایی لاغر کننده نگاه ‌کنند.
    چند آزمایش کوچک نشان داده‌اند علیرغم این‌که نارگیل به کاهش وزن یا BMI معنی‌دار کمک نمی‌کند اما موجب کاهش چربی‌ها در ناحیه شکمی‌ می‌شود.
    تحقیقاتی که در سال 2009 در مجله LIPID به چاپ رسید نشان داد در بین دو دسته از افراد که به مدت 12 هفته، هم از برنامه کم کالری استفاده می‌کردند و هم روزانه 50 دقیقه پیاده‌روی می‌کردند، گروهی که روزانه 30 میلی‌لیتر یا 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل استفاده می‌کردند نسبت به گروهی که همین مقدار روغن سویا استفاده می‌کردند کاهش سایز بیشتری را در ناحیه شکم و کم تجربه نمودند.
    همچنین تحقیقاتی که در سال 2008 در نشریه تغذیه کلینیکال آمریکا منتشر شد بیان می‌کند افرادی که از تری‌گلیسیریدهای میان‌زنجیره – مانند روغن نارگیل- در کنار استفاده از یک برنامه غذایی کم کالری استفاده می‌کنند نه تنها چربی شکمی، بلکه چربی غیرشکمی و کل بدن را بهتر کاهش می‌دهند. این مطالعه بین دو گروه که روغن نارگیل و روغن زیتون استفاده می‌کردند انجام شد.
    اما به هر صورت روغن نارگیل علیرغم این خوبی‌ها حاوی کالری و چربی‌اشباع بالاست. میزان چربی‌اشباع روغن نارگیل از گوشت خوک بالاتر است و میزان کالری آن نیز 117 کیلوکالری (کالری موجود در هفت تا 8 قاشق برنج) است لذا چنان‌چه بیشتر از مقدار لازم خورده‌شود این امکان را بوجود می‌آورد که میزان کالری دریافتی بیشتر از آنچه که می‌خواستیم بشود و بدن تصمیم بگیرد که این کالری را بصورت چربی ذخیره نماید.
    نتیجه‌ای که از مجموع مطالب می‌توان گرفت این است:
    1.حجم و قوت مطالعات در این زمینه به قدری نیست که بتوان روغن نارگیل را به عنوان یک پای ثابت برنامه‌های کاهش وزن پذیرفت اگر چه بسیاری از تولیدکنندگان قصد القا چنین امری را دارند.
    2.استفاده از این روغن به میزان کم و به‌جای روغن‌های دیگر – بالاخص روغن‌های جامد- در برنامه غذایی خطرناک به نظر نمی‌رسد لذا زیاد در مورد کسانی که از آن استفاده می‌کنند سخت‌گیری نکنید.
    3.فردی که استفاده از روغن نارگیل را به عنوان یکی از تغییرات سبک زندگی‌اش پذیرفته است باید بداند این روغن تنها در صورتی به کاهش وزن کمک می‌کند که در مقدار کم و به همراه ورزش و یک برنامه غذایی کم‌کالری مورد استفاده قرار بگیرد

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.