[align=justify]در تحقیقی که در آمریکا انجام شده اثر مصرف روزانه اسیدهای چرب اشباع نشده در افزایش كیفیت اسپرم مورد بررسی قرار گرفته است.
در این مطالعه محققان مردان یادشده را به دو گروه تقسیم كردند كه در رژیم غذایی 58 نفرشان گردو و ریزمغذیهای درختی وجود نداشت اما گروه 59 نفره دیگر موظف بودند هر روز 75 گرم گردو بخورند.
ابتدا نمونه اسپرم همه افراد از نظر كیفیت بررسی شد. پس از گذشت 12 هفته از تحقیق بار دیگر آزمایش و نمونهگیری اسپرم تكرار شد و اینجا بود كه گروه محققان، علاوه بر مشاهده افزایش سطح اسیدهای چرب امگا 6 و 3، متوجه افزایش كیفیت و كاهش اختلالهای كروموزمی اسپرمها شدند؛ حال آنكه در گروه دیگر تغییری به وجود نیامده بود.
كیفیت و تعداد سلولهای سهیم در شكلگیری نطفه به عوامل و شرایطی گوناگون وابسته است اما ناهنجاریهای هورمونی، اختلالات سیستم ایمنی، ابتلا به بیماریهای ژنتیك و عفونی، مصرف دارو، آلودگیهای محیطی، تغذیه نامناسب، گرما و … در تعداد و كیفیت سلولهای اسپرم دخالت دارند.
گردو سرشار از روغن امگا-3 است كه افزون بر قابلیت کاهش چربیهای مضر و كاهش وزن، جزو اسیدهای چرب اشباع نشدهای است كه وجودشان در رشد اسپرم و شكلگیری غشا سلولی ضروری است.
در برخی تحقیقات دیگر مشخص شده كه سلنیوم و ویتامین E موجود در گردو نیز سبب حفظ كیفیت، دوام سلولها و افزایش باروری مردان میشود.[/align]