سل بيماري است كه ارتباط مستقيمي با سوءتغذيه، نقص سيستم ايمني و وضعيت معيشتي نامناسب دارد.
کاهش وزن و ورزش به میزان کافی در کنار یک رژیم غذایی مناسب می تواند مفید باشد.
رژيم غذايي در مرحله حاد بيماري (وقتي تب بالاست) بايد حاوي مقادير زيادي مايعات و به طور متناوب طي 3 2 روز ابتدايي تب باشد. حجم مايعات بايد به اندازهاي باشد كه مقدار آب از دست رفته را جبران کند. مصرف شير، آبميوه، انواع سوپ و آب براي اين منظور مناسب است كند.
به محض كاهش تب بايد غذاي نرم به بيمار داده شود كه با توجه به نياز و تحمل بيمار، غذا ميتواند بافتي نرم يا طبيعي داشته باشد.
كلسيم هم براي بهبود زخم موثر است. چغندر، شلغم و بروكلي، حاوي كلسيم ميباشند.
در ابتداي بيماري وعدههاي غذايي بايد هر دو ساعت باشد و در دوران تب، مصرف كره، روغن نباتي و غذاهاي سرخ شده را محدود كرد.
مصرف ميوههايي چون پرتقال، ليموترش يا مكمل ويتامينc ضروري است.
سويا هم منبع غذايي مناسبي است كه باعث افزايش قدرت ايمني بدن ميشود
همچنين استفاده از مغزها (خشكبار) ، توصيه ميشوند.
مصرف نمک محدود شود.
بعضي از مواد غذايی ميوه هاي مثل خربزه و انگور محرک هستند و اگر بيماري نسبت به آنها حساسيت نشان دهد، نباید این میوه ها را مصرف نماید.