سبزیجات و میوهها ویتامینها و مواد معدنی لازم برای سلامت استخوانها را تأمین میکنند. اما مصرف میوه و سبزیجات یک خاصیت خوب دیگری هم دارد: وجود آنتیاکسیدانها. آنتیاکسیدانها باعث خنثی شدن رادیکالهای آزاد میشود. این مولکولهای موذی به سلولها آسیب میرساند و باعث بروز پیری زودهنگام آنها میشود.
به عقیدهی متخصصان زمانی که مفاصل دردناک میشود تعداد رادیکالهای آزاد زیاد شده است. برای خنثی کردن این رادیکالهای آزاد باید آنتیاکسیدانهای زیادی جذب کنید. یعنی باید ویتامین C، ویتامین E، کاروتنوئیدها و پولی فنولهای زیادی دریافت کنید. این آنتیاکسیدانها در میوهها، سبزیجات، حبوبات، دانهها و مغزهای روغنی وجود دارد. برای جذب آنتیاکسیدان میوهها، میوههای ریز و قرمز مانند توت فرنگی، مورد صحرایی، تمشک، شاه توت، گیلاس و انگور فرنگی سیاه، مرکبات، آلو، کیوی، آناناس و خرما را دریابید.
برای بهرهمند شدن از آنتیاکسیدانهای سبزیجات، خانوادهی سخاوتمند کلمها مانند گل کلم، کلم قرمز، کلم برگ، بروکسل، بروکلی، ترب سیاه، شلغم و ترب کوهی را دریابید که سرشار از ویتامین C و ویتامین K نیز هستند.
شما میتوانید یک دورهی درمانی را با کلم شروع کنید. برای این کار روزانه 400 گرم کلم میل کنید: 200 گرم خام و 200 گرم پخته. یک لیوان بزرگ آب کلم قرمز در روز نیز درد مفاصلتان را تسکین خواهد داد.
توصیه میکنیم از مصرف فلفل دلمه ای، آرتیشو، کرفس، اسفناج، سیر و گوجه فرنگی نیز غافل نشوید به خاطر این که این مواد غذایی خوشمزه سرشار از آنتیاکسیدان هستند.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه