-
نویسندهنوشتهها
-
۷ مرداد، ۱۳۹۴ در ۰۶:۳۵ #90479s.shahemiمشارکت کننده
در همه جا اطلاعات غلطی در مورد دیابت وجود دارد. اولین گام در درمان این بیماری جدی یادگیری حقایق است. مطالبی که حقایق درست را در مورد رژیم غذایی، ورزش، افزایش وزن، برساند و نشان بدهد کدام درست و کدامیک نادرست است.
بسیاری از افراد گمان میکنند که مصرف بیش از اندازه شکر و خوراکیهای شیرین، باعث ابتلا به دیابت میشود؛ در حالی که این، یک باور نادرست است! بهعبارت سادهتر، دیابت یا مرض قند در اثر زیادهروی در مصرف خوراکیهای شیرین حاصل نمیشود، بلکه این بیماری، بهدلیل ایجاد اختلال در توانایی بدن برای تبدیل مواد غذایی مصرفی به انرژی به وجود میآید. بدن ما، بیشتر غذاهایی که میخوریم را تبدیل به گلوکز میکند. گلوکز، نوعی قند مورد نیاز برای تامین قدرت سلولهای بدن است. از طرف دیگر، پانکراس هم هورمونی به نام انسولین تولید میکند تا به این ترتیب، بتواند به سلولها در استفاده از گلوکز بهعنوان منبع سوخت خود، کمک کند. بهطور کلی، امکان ابتلا به دیابت نوع ۱ و نوع ۲ به دلایل کاملا خاص و پزشکی در برخی از افراد وجود دارد. دیابت نوع ۱ زمانی اتفاق میافتد که پانکراس، توانایی تولید انسولین را نداشته باشد و از این رو، سطح قند خون در بدن بالا برود. افراد مبتلا به دیابت نوع ۱، مجبور به تزریق انسولین برای جبران کمبود این هورمون در بدنشان هستند. عوامل ژنتیکی و اختلال در سیستم دفاعی بدن از مهمترین دلایل ابتلا به دیابت نوع یک هستند که معمولا از دوران کودکی بروز میکند. دیابت نوع ۲ هم در اثر ایجاد اختلال در عملکرد پانکراس و عدم ترشح حجم کافی از انسولین در بدن اتفاق میافتد. اضافهوزن، افزایش سن و عوامل ژنتیکی، نقش پررنگی در ابتلا به دیابت نوع ۲ دارند. ضمن اینکه تغییرات هورمونی در دوران بارداری هم میتواند باعث ایجاد اختلال در ترشح انسولین و ابتلا به دیابت بارداری شود. معمولا دیابت بارداری، نیاز به درمان با انسولین دارد و پس از زایمان هم از بین میرود.
یکی از باورهای نادرست تغذیهای مرتبط با دیابت، این است که قوانین مختلف و سفت و سخت بسیار زیادی برای رژیم غذایی بیماران مبتلا به دیابت، وجود دارد. هرچند که افراد دیابتی باید از برنامه غذایی خاص خود پیروی کنند اما این برنامه، الزاما سخت و پیچیده نخواهد بود. غذاهای انتخابی دیابتیها باید مطابق با میزان فعالیت روزانه آنها، نوع داروهای مصرفی و سطح قند خونشان باشد. یعنی تغییرات بشقاب غذایی این افراد، باید حجم بالاتری از سبزیها و حجم محدودتری از قندها و چربیها را در بربگیرد.
متاسفانه، برخی از افراد مبتلا به دیابت گمان میکنند که کربوهیدراتها برای آنها سم هستند و باید آنها را از برنامه غذایی خود حذف کنند. این در حالی است که وجود کربوهیدراتها در تمام رژیمهای غذایی، مخصوصا رژیم افراد مبتلا به دیابت، ضروری هستند. کربوهیدراتها، بزرگترین تاثیر را بر سطح قند خون میگذارند و از این رو در آزمایش دو ساعت بعد از غذا، میتوانند تغییرات قند خون را بهخوبی نشان دهند. کربوهیدراتها، حاوی ویتامینها، املاح و فیبرهای غذایی هم هستند و هرچه که سبوس آنها بیشتر باشد، دارای ریزمغذیهای بیشتری هم خواهند بود. فیبر بالای موجود در غلات سبوسدار به تنظیم و کنترل قند خون در بیماران دیابتی، کمک قابل توجهی میکند. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.