-
نویسندهنوشتهها
-
۱۰ تیر، ۱۳۹۴ در ۰۰:۳۱ #89904m.jarahzadehمشارکت کننده
کارشناس امور دارويي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي و درماني استان آذربايجان غربي گفت: بيماران جهت تشخيص مجاز بودن روزهداري، فقط با پزشک معالج مشورت کنند
به گزارش خبرگزاري موج، مير وحيد علوي، کارشناس امور دارويي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي و درماني استان آذربايجان غربي، گفت: در ماه مبارک رمضان يکي از بزرگترين دغدغه بيماران روزهداري و بهرهمندي از فيوضات اين ماه مبارک است، لذا نحوه مصرف دارو از اهميت ويژه اي برخوردار است.
مير وحيد علوي گفت: تشخيص مجاز بودن روزهداري براي افراد مبتلا به بيماري صرفا با نظر پزشک درمانگر و رعايت جوانب شرعي آن امکان پذير است، در مورد بيماراني که اين اجازه را دارند ولي همزمان به مصرف داروها نياز دارند، ميتوان با ساير روشهاي درماني جايگزين کرد.
وي گفت: از آن جا که مصرف اشکال غير خوراکي داروها در اغلب موارد با روزهداري منافاتي ندارد، بيماراني که اشکال غيرخوراکي داروها را مصرف ميکنند نبايد نگران روزهداري خود باشند.
ممکن است در مواردي پزشک معالج قادر باشد با جايگزين کردن اشکال غير خوراکي داروها با انواع خوراکي آنها امکان روزهداري را براي برخي بيماران فراهم نمايد.
علوي در پايان افزود: انتخاب دارو و راههاي مناسب مصرف آن نياز به هماهنگي پزشک و فتواي مراجع ديني دارد، اما؛ به طور کلي استفاده از راههاي تجويز زير از جمله:
1- قطرههاي چشم و گوش و بيني به شرطي که دارو به حلق نرسد.
2- تمامي مواردي که از طريق پوست جذب بدن ميشوند مثل: کرمها، پمادها و نوارچسبهاي حاوي مواد دارويي
3- شيافها، محلولهاي واژينال و کرمهاي واژينال
4- آمپولهاي با تزريق زير پوستي، عضلاني، مفصلي يا وريدي به استثناي تغذيه از راه وريدي، سرم و آمپولهاي تقويتي
5- شيافها و پمادهاي مقعدي
سبب ابطال روزه نميشود. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.