-
نویسندهنوشتهها
-
۱۱ فروردین، ۱۳۹۲ در ۰۱:۴۸ #76233v.fazelمشارکت کننده
گوشت یکی از مواد غذاییست که در جهان با نامها و در اشکال گوناگون به عنوان صبحانه، ناهار و شام خورده میشود. مصرف بیش از حد این مادهی غذایی نه تنها سرطانزا، بلکه برای محیط زیست هم زیانآور است.
بدن انسان، به گوشت نیاز دارد. آهن و انواع ویتامینهای”B” که در گوشت وجود دارد، برای خونسازی، تکامل اعضا و آرامش اعصاب بسیار مفید است.کارشناسان غذایی خوردن گوشت را به میزان ۳۰۰ تا ۶۰۰ گرم در هفته توصیه میکنند. بیش از این مقدار، سبب عوارض منفی گوناگون میشود که خطرناکترین آنها، سرطان رودهی بزرگ و کوچک است.
علاقه فزاینده به خوردن گوشت
مصرف گوشت در ۵۰ سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. بر اساس یک گزارشبینالمللی، انسانها در سراسر جهان سالانه ۲۸۳ میلیون تن گوشت مصرف میکنند. این میزان در مقایسه با ۵۰ سال پیش ۴ برابر شده است.
بر اساس آمار این گزارش، مردان بیش از زنان علاقه به خوردن گوشت دارند. در آلمان، مردان بهطور متوسط در هفته ۲,۱ کیلوگرم و زنان نیمی از این مقدار گوشت مصرف میکنند.
زیانهای گوشت و محیط زیست
پرورش حیوانات که گوشت آنها به مصرف تغذیهی انسان میرسد، خالی از ایراد نیست و موانع بسیاری در راه حفظ محیط زیست ایجاد میکند. بیش از هرچیز، تامین خوراک حیوانی برای این جانوران، با دشواریهای زیادی همراه است.
از آنجا که زمین قابل کشت در سراسر جهان محدود است، شرکتهایی که در بخش تولید خوراک حیوانی سرمایهگزاری میکنند، برای کشت این نوع گیاهان با کمبود زمین روبرو میشوند. بیش از ۳۰ در صد زمینهای زیرکشت جهان برای تولید مواد خوراکی حیوانی بکار گرفته میشود.
هواداران محیط زیست معتقدند که زمین قابل کشت در جهان اصولا باید برای بهرهبرداری در جهت محصولات غذایی مورد نیاز انسان استفاده شود و نه تولید خوراک حیوانی.
آب، مایع حیاتی
در روند تولید گوشت، مصرف آب به عنوان عاملی تعیینکننده نیز بحثبرانگیز است. برای تولید یک کیلو گوشت، تا ۴۰ هزار لیتر آب مصرف میشود.
هواداران محیط زیست معتقدند با توجه به این که در حال حاضر بیش از ۷۸۳ میلیون انسان از نعمت داشتن آب پاکیزه محرومند، اختصاص ۴۰ هزار لیتر آب برای تولید یک کیلو گوشت، عادلانه نیست.
تولید گوشت در دگرگونیهای جوی نیز بیتاثیر نیست. بر اساس آمار سازمان ملل، نگهداری و پرورش حیوانات در مکانهای سرپوشیده ۱۸ درصد تولید گازهای گلخانهای جهان را که بر گرمایش زمین میافزاید، سبب میشود.
پیشنهاد روز “فقط غذای گیاهی”
از اینرو هواداران محیط زیست در آلمان، و با توجه به پیامدهای منفی تولید و مصرف گوشت برای انسان و محیط زیست، توصیه میکنند که یک روز در هفته در مدارس، دانشگاهها و ناهارخوریهای ادارات دولتی، روز “فقط غذاهای گیاهی” اعلام شود و در آن روز تنها غذاهای طبیعی بدون گوشت در اختیار دانشآموزان، دانشجویان و کارمندان قرار گیرد تا “آنها هم بتوانند تجربه کنند که نخوردن گوشت هم لذت دارد”.
توماس فوگلزنگ، مدیر “اتحادیهی صنعت گوشت آلمان”، با پیاده کردن این طرح به دلیل آن که یک “شیوهی تربیتی اجباری” است، مخالفت میکند.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.