در فصلهای گرم سال، تعریق بدن بالا میرود و آب بیشتری دفع میشود. البته تعریق به شرطی که طبیعی باشد، مفید است و باعث میشود تعادل آب و الکترولیتها حفظ شود و بدن با مشکلی روبه رو نشود.
بهترین رژیم غذایی برای روزهای گرم تابستان روزانه معادل 5-4 واحد میوه، سبزی و صیفی و سه وعده لبنیات بدون چربی یا کم چربی می باشد.
آب مهمترین عامل خنک نگه داشتن بدن است. اگر سطح رطوبت بدن بالا باشد عرق زود بخار نمی شود و همین امر باعث می شود گرمای بدن به روش مطلوبی آزاد شود و بدن را خنک کند.
برای تامین مجدد مواد مغذی که از طریق تعرق از بدن دفع می شوند آب لیموی رقیق شده، شیر بدون چربی، دوغ یا سایر آب میوه های کاملا طبیعی را در رژیم غذایی روزانه خود جای دهید.
خوردن چربی و روغن باعث گرم تر شدن بدن می شود. در این فصل خوردن غذاهای سرخ کردنی مانند کتلت و کوکو، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس و سمبوسه را به حداقل برسانید.
البته مصرف نوشیدنی های مخصوصی از جمله شربت آبلمیو، خاکشیر و بیدمشک هم خالی از لطف نیست.
________________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس تغذیه.