خرما گل سفره افطار محسوب میشود و این روزها بازار فروش آن داغتر از همیشه است؛…
خرما داروی سوزش معده
این ماده غذایی به صورت خوشهای یا كیلویی در انواع خارك، رطب مضافتی یا خرمای رسیده نیمه خشك به فروش میرسد اما چه تفاوتی میان این خرماها وجود دارد و چه نكاتی را باید هنگام خرید و نگهداری آن رعایت كرد.
خارك، خرمایی كال و گس
زمانی كه خرما سفت و كال بوده و رنگ آن زرد مایل به نارنجی است به آن خارك میگویند. خارك به دلیل مقدار زیاد تانن (مادهای كه در عصاره بسیاری از گیاهان وجود دارد) طعم گسی داشته و به دلیل كم شیرین بودن، كم كالری است.
نوع دیگراین میوه كه بیشتر در سفره افطار دیده میشود؛ رطب است. رطب نیمهرسیده و به رنگ قهوهای بوده و نرمتر و شیرینتر است؛ درواقع هرچه این میوه بیشتر بر درخت بماند شیرینتر شده و در گرمای خرماپزان رسیده و نیمه خشك میشود، این خرما قند بالایی دارد و بسیار پركالری است.
خرما، سوزش معده را رفع میكند
انواع خرما از نظر میزان مواد مغذی با یكدیگر برابری میكند. آهن، منیزیم و ویتامینهای گروه B خرما موجب آرامش اعصاب، رفع كمخونی و نشاط میشود و به دلیل مقدار زیاد پتاسیم برای افراد با فشار خون بالا مناسب است.
فسفر این میوه فعالیتهای فكری را زیاد میكند و قند آن در وعده افطار چون سریع جذب میشود، از رخوت و سستی میكاهد.
خرما بهترین دارو برای رفع سوزش معده است و از ترش كردن میكاهد. به یاد داشته باشید كلوچه و شیرینیهای حاوی خرما به دلیل آنكه دارای شكر، آرد و روغن است، كالری زیادی وارد بدن كرده و به اندازه خرما ارزش تغذیهای ندارد.