خواص کاکائو

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #87498
    p.damghanian
    مشارکت کننده

    به دنبال مطالعاتي كه بر روي تأثير كاكائو در پيشگيري از حملات قلبي بررسي شد، محققين به اين نتيجه رسيدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بيماري‌هاي قلبي- عروقي مرتبط است.
    تمامي گياهان، رنگدانه‌هايي دارند كه مي‌توانند از بروز بيماريها جلوگيري كنند. مثلاً ماده سولفورافان(Sulforophane) موجود در كلم براكلي، از وقوع سرطان پيشگيري مي‌كند و همچنين ماده آليكين(allicin) در سير و رنگدانه كپسايسين(capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبي جلوگيري مي‌كنند.گياه كاكائو نيز، مانند سايرغذاهاي گياهي، املاح و مواد آنتي اكسيدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بيماريهايي مثل بيماري قلبي مي‌شود.
    آنتي اكسيدان قوي موجود در دانه‌ي كاكائو، فلاوونوئيد مي‌باشد. مواد آنتي اكسيداني شامل ويتامينC، ويتامينE، بتاكاروتن و… هستند كه مي‌توانند مانع وقوع بيماري مثل سرطان وبيماريهاي قلبي و عروقي شوند.
    يك تحقيق نشان داد كه 2 ساعت بعد ازخوردن كاكائو سطح فلاوونوئيدهاي خون افزايش مي‌يابد. تحقيق ديگري بيان كرد كه 6 ساعت بعد ازخوردن كاكائو، همان اثرات آسپرين در جلوگيري از لخته شدن خون درفرد به وجود مي‌آيد.(گاهي آسپرين در بيماريهاي قلبي، براي جلوگيري از لخته شدن خون توسط پزشك تجويز مي‌شود)
    هرگاه در بدن،LDL- كلسترول مضر (يكنوع چربي خون مضر) بهLDL اكسيده، تبديل شود مي‌تواند در سرخرگ ايجاد پلاكت وگرفتگي كند. اين مطالعات نشان داد كه فلاوونوئيد موجود در دانه‌ي كاكائو، از تبديلLDL كلسترول مضر بهLDL اكسيده ممانعت و در نتيجه مانع گرفتگي رگ‌ها مي‌شود. همچنين يك سوم چربي كاكائو را، اسيد چرب اولئيك تشكيل مي‌دهد كه يك اسيد چرب غير اشباع است و در روغن زيتون نيز وجود دارد و براي بيماري قلبي- عروقي مفيد مي‌باشد.
    فلاوونوئيدها غير از كاكائو، در انواع توت، انواع فلفل، هويج، گوجه فرنگي و بسياري از مواد غذايي ديگر يافت مي‌شوند. كاكائوي خالص و تصفيه نشده، تلخ مزه است كه توليد كنندگان براي تهيه شكلات كاكائويي و بهتر شدن طعم تلخ كاكائو، مقدار زيادي شكر و روغن به آن اضافه مي‌كنند در نتيجه با خوردن شكلات كاكائويي مقدار زيادي انرژي اضافي دريافت مي‌كنيد كه براي بدن نياز نيست و ممكن است شما را براي ابتلاء به بيماريهاي قلبي مستعد كند. همچنين شكر و روغن خواص آنتي اكسيداني كاكائوي خالص را از بين مي‌برد.
    بنابراين مي‌توان گفت شكلات تهيه شده از كاكائو به دليل انجام عمل فرآيند در كارخانه، خواص مفيد دانه كاكائوي خالص را ندارد ولي كاكائوي خالص و تصفيه نشده اثر آنتي اكسيداني قوي در پيشگيري از بيماريهاي قلبي دارد.
    پریسا دامغانیان- کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی

    #101700
    eliza_badr
    مشارکت کننده

    تشکر ……..

در حال نمایش 2 نوشته (از کل 2)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.