-
نویسندهنوشتهها
-
۱۹ شهریور، ۱۳۹۲ در ۰۸:۳۵ #78967neda.mousaviمشارکت کننده
پنیرهای پروبیوتیک مانند دیگر محصولهای پروبیوتیک، دارای میکروارگانیسمهای پروبیوتیک هستند که پنیرهای معمولی این باکتریها را ندارند و در نتیجه نمیتوانند خواص بسیار مفید انواع پنیرهای پروبیوتیک را هم داشته باشند. شاید بتوان گفت که یکی از خاصیتهای این نوع از محصولها، کاهش عوارض عدم تحمل لاکتوز است. یعنی افرادی که نسبت به لاکتوز موجود در شیر حساسیت دارند و مثلاً با خوردن شیر نفخ میکنند، میتوانند با خیال راحت و بدون نگرانی، محصولهای پروبیوتیک را مصرف کنند.
خواص ضد سرطانی و کاهش خطر ابتلا به سرطان، تنظیم و تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول و در کل افزایش ارزش تغذیهای محصول، از دیگر ویژگیهای پنیر، ماست و شیرهای پروبیوتیک است. به علاوه، محصولهای پروبیوتیک خواص ضدعفونیکننده هم دارند و با جلوگیری از رشد باکتریهای عفونتزا در بدن باعث پیشگیری از ابتلا به عوارض ناشی از انواع بیماریهای عفونی به خصوص اسهال میشوند. حتی به تازگی، مفید بودن محصولهای پروبیوتیک برای سلامت دندانها هم به اثبات رسیده است.ریزمغذیهایی مانند پروتئین یا کلسیم و موادی مانند چربی و نمک موجود در پنیرهای پروبیوتیک با سایر پنیرها تفاوتی ندارد.پایه و اساس تولید این پنیرها هم مانند سایر پنیرهاست. همانطور که گفتیم فقط باکتریهای پروبیوتیک در روند تولید به این محصولها افزوده میشوند. البته برای ماندگاری بیشتر این باکتریها باید دقت بیشتری در نگهداری آنها صورت گیرد. پنیرهای پروبیوتیک باید حتماً در دمای یخچال (5 درجه سانتیگراد بالای صفر) نگهداری شوند تا باکتریهای موجود در آنها نمیرند.
مصرف پنیرهای پروبیوتیک و تقویت سیستم ایمنی افراد مسندر آخر بر اثر تحقیقات جدید مشخص شده است که مصرف پنیرهای پروبیوتیک در رژیم غذایی روزانه در تقویت سیستم ایمنی بدن اثر مشخص و مفیدی دارد.
در این تحقیق که در کشور فنلاند انجام شده است، مشخص شده است که استفاده از پنیر در رژیم غذایی روزانه میتواند در تقویت سیستم ایمنی افراد مسن در پاسخ به عوامل بیماری زا کمک شایانی نماید.
افزایش نسبت افراد مسن نسبت به افراد جوان در جوامع مدرن امروزی و به تبع آن کاهش کارایی سیستم ایمنی در نتیجه افزایش سن که منجر به آسیب پذیری بیشتر افراد نسبت به عوامل مختلف بیماری زا مثل عفونتها و بیماریهای التهابی میشود، لزوم ارائه راهکارهای مناسب در راستای حفظ سلامتی این افراد را خاطر نشان میکند.
نتایج این تحقیق نشان داده است که پنیرهای پروبیوتیک با فعالسازی سلولهای NK خونی و افزایش میزان فعالیت فاگوسیتوزی بدن در تقویت عملکرد سیستم ایمنی اثر میگذارند.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.