خواص پرتغال

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #77146
    r.ahmadi
    مشارکت کننده

    پرتقال سرشار از ویتامین‌های B,C دارای آهن ، کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، سدیم و مس است(شکل ۱).ویتامینA [۱] در پرتقال ناپدید است. ولی در این مورد کاروتن وجود دارد و چنانچه می‌دانید کاروتن ماده‌ای زرد رنگ است که البته آن را در هویج کشف کرده‌اند و بعضی از میوه‌های دیگر هم این ماده را دارند.این ماده پروویتامینی وقتی خورده شود با اسید کبد مخلوط شده و در کبد ویتامین A را می‌سازد و به خون می‌فرستد. پرتقال دارای اسیدهای گوناگونی است که مهمترین ان‌ها اسید مالیک است بیشتر مرکبات دارای اسید تارتاریک به ویژه اسید سیتریک است.ولی اسید سیتریک در پرتقال خیلی کم و به مقدار ۲ درصد است به همین جهت مدت زیادی برخی پزشکان عقیده داشتند که پرتقال هم مثل لیمو املاح بدنی را دفع کرده و باعث تحریک پوسیدگی دندان می‌شود ولی بعدها که ازمایش‌های عملی و علمی بطلان این عقیده را ثابت کرد پرتقال نه تنها املاح معدنی بدنی ما را کم یا معدوم نمی‌کند بلکه خود باعث ایجاد ان می‌شود.

    امروزه ثابت شده که اسیدهای میوه حتی اگر به مقدار زیاد مصرف شوند برعکس اسیدهای شیمیایی اکسیده می‌شوند و در سلول می‌سوزند و سموم بدن را دفع می‌کنندوخون را قلیایی می‌کنند نه تنها کلسیم را کم نمی‌کنند بلکه موجب می‌شوند که کلسیم بیشتر روی استخوان جمع شود و استخوان بدن ما را محکم می‌سازد

    در سال ۱۹۳۳م.دکتر دوک در یکی از پرورشگاه‌های یتیمان اطفالی را که دچار کرم خوردگی دندان شده بودند مورد مطالعه و ازمایش قرار داد و سه سال متوالی به غذای روزانهٔ آنها آب پرتقال و لیمو را اضافه کرد، وپس از ان با معاینه دقیق که به عمل امد معلوم شد نه تنها این اطفال به کرم خودگی دندان مبتلا نشدند بلکه کرم خوردگی سابق دندان‌های ان‌ها نیز برطرف گردیده‌است.

    • اگر پرتقال را بعد از غذا به عنوان دسر بخورند دهان را پاک و ضدعفونی می‌کند ترشحات اسید معده را زیاد می‌کند و عمل هضم را اسان تر می‌سازد و اشتها را تجدید می‌کندبه همین جهت مصرف پرتقال بعد از غذا به همهٔ افرادی که سو هاضمه دارند و مبتلا به یبوست‌های سختی شده‌اند توصیه می‌کنند.

    • یکی از خواص پرتفال این است که خون را رقیق می‌کند غلیظ شدن خون علت جوش صورت، اگزما می‌شود که گاهی به مدت طولانی شخص مبتلا به ان را به زحمت می‌اندازد.

    • خواص پرتقال برای معالجه چاقی و گرفتن رژیم لاغری استفاده می‌شود.

    • آب پرتقال برای دریا نودانی که مدت‌ها در دریا سفر کرده‌اند و از غذای تازه محروم هستند بسیار مفید است.

    • پرتقال برای لطافت و زیبایی پوست به کار می‌رود.

    • پوست پرتقال دارای خاصیت ضد عفونی دارد.

    • با پوست پرتقال اشیای چرمی براق می‌شوند.

    • پوست خشک پرتقال را اگر در بخاری بیندازید بوی دود سیگار را از اتاق‌های خانه به کلی بر طرف می‌سازد.

    • دم کرده برگ و به ویژه گل پرتقال برای افرادی که به بی خوابی دچار شدند تجویز می‌شود

    • اگر چند دانه میخک را در پرتقال فروکنید چیزی را به وجود می‌اورد که ضد بید است به همین جهت در قفسه‌های لباس اگر چند دانه پرتقال را به همین ترتیب تهیه کنید و بگذارید.به کلی ریشهٔ بید را خواهد کند.

    توصیه می‌کنند که به بچه‌های خردسال و شیر خوار هر روز آب پرتقال بدهیم، به این ترتیب که در شیر و یا غذای آردی آن‌ها یک تا سه قاشق کوچک قهوه خوری آب پرتقال اضافه کنیم تا آن‌ها را در مقابل ویتامین c بیمه کند و از ابتلا به بیماری اسکوربیت و راشیتیسم جلوگیری کند. پوست پرتقال به هضم بهتر غذا کمک میکند.
    سیر

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.