استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران خواص جزر (هویج) از دیدگاه طب سنتی را مطرح کرد.
محمد عبادیانی درباره خواص هویج جَزَر و دستور تهیه مربای جزر (هویج) اظهار داشت: زمانی جزر ــ نوعی از هویج ــ یکی از پرمصرفترین خوراکیها نزد ایرانیان بود ولی متأسفانه امروزه مصرف آن فقط در بعضی شهرها رواج دارد و دیگر کودکان ایرانی که روزی از خوردن آن بهعنوان تنقلات لذت میبردند, توجهی به آن نمیکنند.
بهگفته وی جزر دارای طبیعت گرم و تر در درجه دوم است. اگرچه برخی آن را در درجه اول گرم و تر دانستهاند. اینطور به نظر میرسد هویجی که امروزه به هویج فرنگی مشهور است، نوع “بری جزر” است.
استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران اضافه کرد: جزر قوه باه (قوای جنسی) را تقویت میکند و یکی از بهترین اشکال مصرف آن برای این منظور مربای آن است.
دستور تهیه مربای جزر
عبادیانی اضافه کرد: جزر را ریز کرده، بجوشانند تا کاملاً پخته شود و عسل اضافه کنند و بجوشانند تا با آب زردک بجوشد و به قوام برسد. سپس بهازای هر 500 گرم از آن ادویه قرنفل، دارچین، زنجبیل، هل، جوزبوا، زرنباد و کبابه از هریک 2.5 گرم کوبیده و به آن اضافه شود.
قرنفل، دارچین، زنجبیل، هل، جوزبوا، زرنباد و کبابه، از هریک 2.5 گرم.
وی اضافه کرد: مصرف این مربا (هویج) برای تصفیه و بازکردن صدا، پاکسازی ریه، منع ریزش نزله، سرفه، ضعف معده و جگر، بدی هضم و ضعف قوای جنسی بسیار مؤثر است. مربای جزر بهغایت مبهی (افزاینده قوای جنسی)، و مقوی احشا و رحم و هاضمه است و در بدن تولید خلط سالم میکند.