كنجد آثار ضدالتهابي و آنتياكسيداني شناختهشدهاي دارد. مصرف آن باعث كاهش ميزان تريگليسيريد، کلسترول بد يا LDL و قندخون و افزايش HDL يا همان كلسترول خوب ميشود و تمام اين موارد به كاهش خطر بروز بيماريهاي قلبي-عروقي کمک خواهدکرد. مصرف كنجد باعث افزايش سطح ويتامينE در بافتها هم ميشود. در صورتي که دچار دردهاي شديد در دوران عادت ماهانه هستيد، بهتر است بدانيد مصرف كنجد و فرآوردههاي آن باعث كاهش التهاب و شدت انقباضهاي رحمي و در نتيجه كاهش شدت درد در دوران قاعدگي هم ميشود. كنجد همچنين در بهبود ترشح هورمونهاي جنسي در زنان يائسه نقش دارد. بررسيها نشان دادهاند مصرف كنجد در بهبود روند بيماري پاركينسون تاثيرگذار است و به رشد سلولهاي عصبي مركزي در نوزادان نيز كمك ميکند و باعث افزايش قدرت بينايي ميشود. به همين دليل متخصصان تغذيه مصرف آن را به خانمهاي باردار و شيرده توصيه ميکنند. كلسيم موجود در كنجد براي داشتن استخوانها و دندانهاي سالم موثر است و در انعقاد خون، كاهش فشارخون و عملكرد عضلات نقش دارد. در نهايت كنجد بهعنوان منبع آهن در درمان كمخوني نقش دارد و ويتامينهاي گروهB موجود در آن نيز به بهبود سوخت و ساز بدن كمك ميكند.