این روزها با افزایش آگاهی افراد نسبت به خواص موادغذاییای مثل کنجد، مصرف روغنکنجد نیز بهعنوان یک روغن گیاهی در سراسر دنیا افزایشیافته است. روغن کنجد از بهترین روغنهای گیاهی و حاوی اسیدهای چرب دارای چند پیوند دوگانه، اسید اولئیک، لینولئیک، پالمتیک، استئاریک، ویتامینE و لیستین است. روغن کنجد، به دلیل مرغوبیت زیاد و بو و مزه مطبوع، ملکه روغنهاست و این ویژگیها به دلیل وجود سزامول در آن است که یک آنتیاکسیدان طبیعی محسوب میشود و مقاومت روغن را در برابر اکسیداسیون بالا میبرد. روغن کنجد روغن مناسب برای پختوپز، سرخکردن و روغن سالاد است. روغن کنجد با رنگ روشن نسبت به حرارت مقاوم است و برای سرخ کردن مناسب است، در حالی که روغن کنجد تیره (به دست آمده از کنجد بوداده) برای تفت دادن یا پختن غذا مناسب است. این روغن تنها حاوی چربی و منبع غنی اسیدهای چرب غیراشباع است. 2/14درصد این روغن چربی اشباع، 7/39 درصد چربی تکغیراشباع و 7/39درصد چربی چند غیراشباع است. البته در کشورهای پیشرفته از روغن کنجد برای تولید مارگارین نیز استفاده میشود.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه