روغن كنجد يكي از روغنهاي اشباع نشده و مفيد است كه بر اثر حرارت دادن خواص خود را از دست ميدهد.كنجد به عنوان يكي از دانههاي روغني با ارزش تلقي ميشود كه از دانه و روغن آن استفاده ميشود. از خواص كنجد ميتوان به ملين، نرم كننده، آرام كننده، مدر، مقوي، افزايش دهنده شير مادران شيرده، و قاعدهآور اشاره كرد.در پزشكي سنتي از كنجد به عنوان نرم كننده و افزايش دهنده قواي جنسي به كار ميگرفتند. مقدار مورد نياز آن براي ملين و نرم كنندگي 40 تا 100 گرم است كه به شكلهاي مختلف قابل استفاده است. كنجد يكي از منابع بسيار مفيد براي جذب آهن، روي و مخصوصا كلسيم است و افرادي كه به مصرف شير رغبت ندارند، ميتوانند از كنجد براي تأمين كلسيم، روي و آهن استفاده كنند.روغن كنجد يكي از روغنهاي اشباع نشده و مفيد است، اين روغن نه تنها كلسترول خون را افزايش نميدهد، بلكه مصرف آن موجب كاهش كلسترول خون ميشود. روغن كنجد بر اثر حرارت دادن خواص خود را از دست ميدهد.