اين روزها با افزايش آگاهي افراد نسبت به خواص موادغذايياي مثل كنجد، مصرف روغنكنجد نيز بهعنوان يك روغن گياهي در سراسر دنيا افزايشيافته است. روغن كنجد از بهترين روغنهاي گياهي و حاوي اسيدهاي چرب داراي چند پيوند دوگانه، اسيد اولئيك، لينولئيك، پالمتيك، استئاريك، ويتامينE و ليستين است. روغن كنجد، به دليل مرغوبيت زياد و بو و مزه مطبوع، ملكه روغنهاست و اين ويژگيها به دليل وجود سزامول در آن است كه يك آنتياكسيدان طبيعي محسوب ميشود و مقاومت روغن را در برابر اكسيداسيون بالا ميبرد. روغن كنجد روغن مناسب براي پختوپز، سرخكردن و روغن سالاد است. روغن کنجد با رنگ روشن نسبت به حرارت مقاوم است و براي سرخ کردن مناسب است، در حالي که روغن کنجد تيره (به دست آمده از کنجد بوداده) براي تفت دادن يا پختن غذا مناسب است. اين روغن تنها حاوي چربي و منبع غني اسيدهاي چرب غيراشباع است. 2/14درصد اين روغن چربي اشباع، 7/39 درصد چربي تكغيراشباع و 7/39درصد چربي چند غيراشباع است. البته در كشورهاي پيشرفته از روغن كنجد براي توليد مارگارين نيز استفاده ميشود.