خواص دارويي هندوانه
ميوه و پوست و گوشت و آب هندوانه ادرار آور ومقوي معده
پوست و قسمت خوراکي را داخل آن را براي معا لجه يرقان ديابت و رفع مسموميت مفيد است.
گوشت هندوانه براي رفع هاي ناراحتي و زخم هاي گلو ودهان نافع است.
مغز تخم هندوانه نرم کننده ي پوست و به هضم غذا کمک و سينه را نرم مي کند.
ازخاکستر پوست هندوانه براي معالجه برفک و تاولهاي دهان استفاده مي شود.
از عصاره ي ريشه ي هندوانه براي قطع خونريزي پس از سقط جنين استفاده مي شود.
هندوانه مخلوط با سرکه و زردچوبه براي تسکين درد روماتيسمي مفيد است.
تخم هندوانه کرم کش و آشاميد ن آب هندوانه با سکنجبين براي يرقان و صفرا ي سوخته و خرد کردن سنگ کليه مفيد است. اگربا شکر خورده شود براي خنک کردن بدن موثر است. با شير براي امراض سودا وي؛ با تمرهاي هندي براي اخراج مواد صفراوي و رفع خارش جرب وبا شير خشت براي تبهاي گرم و دفع اخلاط مفيد است.
پرهيز
هندوانه بعد ازغذا درهاضمه اختلال ايجاد مي کند و اگر ناشتا خورده شود مضر است، خصوصا اگر هوا خيلي گرم و انسان تشنه باشد ودر مزاجهاي بسيار صفراوي هندوانه مضر و ناراحتی طحال و معده برای اشخاص سرد مزاج می آورد. و هم چنان برای اشخاص سرد مزاج درد مفاصل ايجاد مي نمايد.
نسخه
۱/ ديابت و ناراحتی صفرا
برای يرقان و صفرا ي سوخته و خرد کردن سنگ کليه و ديابت هندوانه به اندازه يک وعده خوارکی يک قاشق غذا خوری سکنجبين روی آن ريخته عصرها ميل شود.
katebin.com