خواص تغذیه ای کنجد

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #82260
    z.yari
    مشارکت کننده

    دانه کنجد حدوداً حاوی 55٪ روغن و 20٪ پروتئین است لذا بسیار مغذی و پر انرژی است. روغن کنجد غنی از لینولئیک اسید (نوعی اسید چرب امگا-6) و اولئیک اسید (نوعی اسید چرب امگا-9) است. پروتئین کنجد حاوی لیزین اندک اما غنی از تریپتوفان و متیونین است. علاوه بر این ویتامین E و لیگنان های محلول در چربی خوبی دارد. روغن کنجد حاوی موادی است که فعالیت فیتواستروژنی داشته و دارای اثرات کاهندگی کلسترول است.
    لیگنان های موجود در کنجد سبب مهار جذب کلسترول و کاهش سنتز کلسترول در بدن می شود و علاوه بر آن نوعی آنتی اکسیدان بشمار می آید، عملکرد کبد را بهبود می بخشد، فشار خون را کاهش می دهد و روند پیری را به تأخیر می اندازد. مطالعات مختلف اثر کنجد را در پیشگیری از سرطان و درمان دردهای رماتیسمی نشان داده اند.
    هر ده گرم کنجد (حدود یک قاشق غذاخوری) 55 کیلوکالری انرژی دارد. کنجد حاوی مقادیر بالایی از کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم و منگنز است.
    _______________________________________________________________________
    زهرا یاری، کارشناس تغذیه.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.