خواص انار

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #70332
    sama5
    مشارکت کننده

    خواص انار

    انار با نام علمی(punica granatum) یک درختچه به طول 5-8 متر، با برگهای براق، کشیده و باریک، گل های قرمز با قطر 3 سانتی متر و میوه هایی شش گوش و کروی به قطر 7-12 سانتی متر با پوست قرمز و یا زرد، چرمی و دانه های فراوان میباشد. انار بومی ایران و هند میباشد و از 4000 سال قبل از میلاد نیز مورد استفاده قرار میگرفته است.مصرف انار از ایران به هند، واز آنجا به آفریقای شمالی و چین و سپس به اروپا و امریکا گسترش یافت است. واژه انگلیسی انار(pomergranate) از زبان یونانی به معنی “سیب پرهسته” برگرفته شده است.

    1-مرغوب ترین انار جهان در کاشان، ساوه و یزد ایران کشت میگردد.
    2-مصریان باستان همراه با انار دفن میشدند. بابلی ها اعتقاد داشتند خوردن دانه های انار قبل از پیکار آنها را شکست ناپذیر میسازد.
    3-در قرآن 3 مرتبه نام انار ذکر شده است. در اسطوره های یونان نیز از انار یاد گردیده است.
    4-بزرگترین تولید کنندگان انار به ترتیب ایران، قزاقستان، اسپانیا و امریکا میباشند.
    5-طعم انار بسته به نوع و درجه رسیده بودن آن از شیرین وملس تا ترش متغیر است.
    6-انار بصورت میوه تازه، آب انار، کنسانتره انار و رب انار عرضه میگردد.
    7-دانه های انار 52 درصد وزن کل میوه انار را تشکیل میدهند.
    8-یک انار متوسط به مقدار 3/4 فنجان دانه انار و 1/2 فنجان آب انار تولید میکند.
    9-آب انار باعث لکه دار شدن لباس میگردد. لک های ایجاد شده تنها با سفید کننده قابل رفع میباشند.
    10-آب انار به عنوان یک رنگ طبیعی برای الیاف غیر سنتتیک بکار گرفته میشود.

    ارزش تغذیه ای یک انار متوسط به وزن 107 گرم:

    کالری 80
    چربی 0.5 گرم
    آب 85 گرم
    کلسترول 0
    کربوهیدرات 15 گرم
    پروتئین 1 گرم
    سدیم 4 میلی گرم
    پتاسیم 260 میلی گرم
    فیبر 1 گرم
    ویتامین C 4 میلی گرم
    آهن 0.5 میلی گرم
    ویتامین های B 0.3 میلی گرم
    کلسیم 7 میلی گرم
    انتخاب و خرید انار:

    1-هنگام خرید انارها را بلند کنید و وزنشان را احساس کنید. هرقدر میوه انار سنگین تر باشد بهتر است.
    2-پوست انار باید نازک، سفت، براق و فاقد ترک خوردگی باشد.
    نگهداری انار:
    انار تازه در دمای اتاق (در محل تاریک و خنک) تا یک هفته قابل نگهداری است.انار قاچ خورده درون یخچال تا 2 هفته قابل نگهداری است.دانه های انار را میتوان درون یک ظرف دردار تا 6 ماه درون فریزر نگهداری کرد.

    نحوه دان کردن انار:
    1-تاج انتهایی انار را جدا کنید.
    2-به آرامی پوست انار را چندین برش قطری بدهید.
    3-انار را درون یک کاسه آب به مدت 5 دقیقه بخیسانید.
    4-انار را زیر آب نگه داشته و دانه ها را از پوست و پرده های سفید رنگ جدا کنید. دانه ها به ته ظرف رفته، و پوست و پرده ها روی آب شناور خواهند شد.
    5-پوست و پرده ها را از روی سطح آب بر دارید.
    6-دانه ها را درون صافی و یا آبکش ریخته و آب آنها را بگیرید. سپس با یک دستمال تمیز آنها را خشک کنید.

    فواید انار برای سلامتی:
    1-انار غنی از آنتی اکسیدانهای قوی پلی فنولیک(POLYPHENOL)، تانن(TANNINS)،(PUNICALAGINS) و(ANTHOCYANINS) میباشد.
    2-الاژیک اسید ELLAGIC ACID موجود در اناراز بروز سرطان جلوگیری کرده و رشد تومورهای سرطانی را کند میسازد.
    3-انار برای سلامتی قلب و عروق، جلوگیری از تصلب شریانها و سکته ها، جلوگیری از پیری زودرس و آلزامیر و پیشگیری از سرطانها بویژه سرطان پروستات مفید است.
    4-آب انار خاصیت میکروب کشی و ضذ عفونی کنندگی دارد.
    5-یک انار معمولی 40 درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین میکند. همچنین انار منبع خوبی از اسید فولیک، پتاسیم و آهن میباشد.
    6-کاهش فشار سیستولیک خون و کلسترول بد نیز از دیگر خواص انار میباشد.
    7- آنتی اکسیدان های موجود در انار 3 برابر میزان آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز و شراب قرمز است.
    8-انار تشکیل پلاک عروق را تا 30 درصد کاهش میدهد.انار میزان نیتریک اکساید بدن را نیز افزایش میدهد.
    9-انار خون ساز و تصفیه کننده خون است.
    10-انارعطش را برطرف کرده و خنک کننده است.
    11-انار برای درمان اسهال،آرتریت،زردی و بواسیر مفید است.
    12-انار اشتها آور است.
    13-انار در درمان کم خونی و افزایش انرژی بدن موثر و مفید است.
    14-انار تقویت کننده کبد و کلیه ها میباشد.
    خواص دیگر انار:
    1-دم کرده پوست انار گلودرد را تسکین میدهد.
    2-انار برای التهاب معده مفید است.
    3-انار قابض است بویژه پوست ریشه درخت و پوست میوه آن.
    4-جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده را نابود میسازد.
    5-انار ادرار آور است.
    6-برای درمان اسهال 30 گرم پوست انار را با 3 گرم دارچین در یک لیوان آب بجوشانید و بصورت خنک میل کنید.
    7-برای رفع گرفتگی صدا 30 گرم پوست انار را به همراه 2 گرم زاج سفید جوشانده و غرغره کنید.
    8-برای رفع دل درد روی دانه های انار نمک و فلفل زده وآن را میل کنید.
    9-برای رفع تب یک لیوان آب انار را به همراه اندکی زعفران میل کنید.
    10-پوست انار را در زیر نور آفتاب خشک کرده و تبدیل به پودر کنید. سپس آن را با اندکی فلفل سیاه و نمک مخلوط کرده و همراه با خمیر دندان، دندانها را مسواک بزنید. این مخلوط باعث سفید و درخشان شدن دندانها شده و برای سلامتی لثه ها نیز مفید است.
    11-جوشانده پوست انار برای گلودرد و التهاب گلو مفید بوده و همچنین خاصیت ضد کرم نیز دارد.
    12-دانه انار برای حل کردن سنگ کلیه و مثانه مفید است.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.